Aproape 40 de localităţi din 19 judeţe sunt afectate de inundații, fiind acoperite de apă sute de gospodării. Peste 100 de persoane încă nu au putut reveni la caselor lor, potrivit bilanțului transmis joi dimineață de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Inundatii la Aiud (Alba)Foto: Alba 24

Potrivit IGSU, în ultimele 24 de ore, din cauza ploilor abundente, pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din 102 case, 151 de curţi şi 236 beciuri/subsoluri.

Cele mai afectate judeţe sunt Bistriţa-Năsăud şi Hunedoara. De asemenea, cele 152 de persoane evacuate preventiv din locuinţe, în 23 iunie, nu au putut reveni la casele lor, fiind cazate în continuare la rude şi în spaţiile puse la dispoziţie de autorităţile locale. Este vorba despre 81 de persoane din Baranca (Botoșani) 40 de persoane din Aiud (Alba), 26 de persoane din Rodna (Bistrița-Năsăud), 3 persoane din Feneş şi Teregova (Caraș-Severin) şi două persoane din Valea Vişeului (Maramureș).

Traficul rutier este blocat pe două drumuri judeţene (DJ 668 şi DJ 668A/HD), restricţionat pe un drum judeţean (DJ 153/MS) şi a fost temporar blocat pe trei drumuri naţionale (DN 10/CV, DN 28/IS şi DN 17B/NT) şi 1 drum judeţean (DJ 142/MS).

La acest moment, pompierii intervin în patru judeţe - Arad, Bistrița-Năsăud, Hunedoara şi Mureş - pentru evacuarea apei din gospodării şi pentru refacerea terasamentelor căilor rutiere/feroviare afectate de viituri.