Elon Musk, CEO-ul Tesla, SpaceX și al Twitter, a glumit că doborârea mai multor obiecte zburătoare neidentificate de către Statele Unite în ultimele zile nu ar trebui să îngrijoreze, fiindcă ar fi vorba de „prieteni” ai săi veniți în vizită.

Elon MuskFoto: Hannibal Hanschke / AFP / Profimedia Images

„Nu vă faceți griji, sunt doar prieteni de-ai mei în vizită”, a scris acesta, inserând un emoticon cu un extraterestru și un altul cu un OZN, în postarea făcută pe Twitter, rețeaua de socializare pe care a preluat-o oficial la sfârșitul lunii octombrie a anului trecut.

Comentariul său a venit după ce agenția Reuters a anunțat duminică, citând doi oficiali americani sub condiția anonimatului, că forțele armate ale SUA au doborât un obiect zburător, deasupra lacului Huron, în apropierea graniței dintre SUA și Canada.

Aceasta a fost a patra interceptare de acest gen efectuată de avioanele de vânătoare americane în ultima săptămână.

Anterior, spațiul aerian deasupra lacului Michigan, în nordul Statelor Unite, a fost închis temporar duminică, din motive legate de „apărare națională”.

„FAA a închis pentru scurtă vreme o parte a spațiului aerian deasupra lacului Michigan, pentru a sprijini activitățile Departamentul american al Apărării. Spațiul aerian a fost redeschis”, a anunțat Administrația Federală a Aviației din SUA (FAA) într-un comunicat remis presei.

Anunțul agenției americane a venit în contextul în care trei obiecte zburătoare, inclusiv unul descris de Washington ca fiind un balon de spionaj chinez, au fost doborâte în decurs de o săptămână deasupra Statelor Unite și Canadei.

China a anunțat și ea că se pregătește să doboare un obiect zburător neidentificat

În cursul zilei de sâmbătă, și spațiul aerian deasupra statului american Montana a fost închis temporar, însă un avion de vânătoare trimis să investigheze o „anomalie radar” nu a identificat vreun „obiect” zburător, potrivit armatei americane.

Agențiile de presă au relatat duminică că și China se pregăteşte să doboare un obiect neidentificat aflat în zbor în spaţiul său aerian, în timp ce în Canada este căutat la sol un obiect zburător în formă cilindrică ce a fost doborât cu ajutorul forţelor aeriene americane.

Potrivit publicaţiei chineze Global Times, un obiect zburător misterios a fost reperat în largul coastei oraşului Rizhao, în provincia Shandong, aflată între oraşele Beijing şi Shanghai. Pescarii aflaţi în zonă au fost atenţionaţi să fie precauţi.

Asta după ce, în urmă cu o săptămână, Statele Unite au doborât un balon chinezesc care, potrivit Washingtonului, ar fi fost folosit de China pentru spionaj, în timp ce Beijingul susține că a fost un balon meteo care din cauza vântului a deviat de la traiectoria sa.

Pe același subiect: