Armata americană a doborât un nou obiect zburător, deasupra lacului Huron, în apropierea graniței dintre SUA și Canada, au anunțat duminică oficiali americani, aceasta fiind a patra interceptare de acest gen efectuată de avioanele de vânătoare americane în ultima săptămână, informează Reuters.

Marile Lacuri din America de NordFoto: NASA Earth / Zuma Press / Profimedia

Doi oficiali americani, care au vorbit sub rezerva anonimatului, au declarat pentru Reuters că armata a doborât obiectul zburător. Ei au refuzat însă să spună dacă acesta semăna cu uriașul balon alb chinezesc care a fost doborât weekendul trecut.

Separat, congresmenul de Michigan Jack Bergman s scris într-o postare pe Twitter că obiectul a fost „scos din funcțiune” deasupra lacului Huron.

Și colega sa Elissa Slotkin, reprezentanta democrată a statului Michigan, a scris pe Twitter că obiectul „a fost doborât de piloţii US Air Force şi de Garda Naţională”.

Anterior, SUA au închis spațiul aerian de deasupra lacului Michigan pe motive de „apărare națională”

Anterior, spațiul aerian deasupra lacului Michigan, în nordul Statelor Unite, a fost închis temporar duminică, din motive legate de „apărare națională”, după cum a anunțat Autoritatea americană de reglementare a aviației civile.

„FAA a închis pentru scurtă vreme o parte a spațiului aerian deasupra lacului Michigan, pentru a sprijini activitățile Departamentul american al Apărării. Spațiul aerian a fost redeschis”, a transmis Administrația Federală a Aviației din SUA (FAA) într-un comunicat, citat de AFP.

Anunțul FAA a venit în contextul în care trei obiecte zburătoare, inclusiv unul descris de Washington ca fiind un balon de spionaj chinez, au fost doborâte în decurs de o săptămână deasupra Statelor Unite și Canadei.

Contactat de AFP, Pentagonul nu a difuzat până acum o reacție.

Și în cursul zilei de sâmbătă, spațiul aerian deasupra statului american Montana a fost închis temporar, însă un avion de vânătoare trimis să investigheze o „anomalie radar” nu a identificat vreun „obiect” zburător, a precizat armata americană.

Agențiile de presă au relatat duminică că și China se pregăteşte să doboare un obiect neidentificat aflat în zbor în spaţiul său aerian, în timp ce în Canada este căutat la sol un obiect zburător în formă cilindrică ce a fost doborât cu ajutorul forţelor aeriene americane.

Potrivit publicaţiei chineze Global Times, un obiect zburător misterios a fost reperat în largul coastei oraşului Rizhao, în provincia Shandong, aflată între oraşele Beijing şi Shanghai. Pescarii aflaţi în zonă au fost atenţionaţi să fie precauţi.

Asta după ce, în urmă cu o săptămână, Statele Unite au doborât un balon chinezesc care, potrivit Washingtonului, ar fi fost folosit de China pentru spionaj, în timp ce Beijingul susține că a fost un balon meteo care din cauza vântului a deviat de la traiectoria sa.

---

VEZI ȘI: