Rusia nu are suficienți gardieni pentru închisorile sale, Serviciul Federal al Penitenciarelor (FSIN) estimând că deficitul de personal se ridică la aproape 20% din nevoile totale, relatează Lenta.

Angajati ai FSIN, Serviciul Federal al Penitenciarelor din RusiaFoto: TASS / ddp USA / Profimedia

Arkadi Gostev, directorul FSIN, a declarat într-un interviu acordat agenției ruse de stat Interfax că, pe fondul deficitului de personal în creștere, volumul de muncă al angajaților actuali ai serviciului „a crescut semnificativ” și că, din această cauză, „oboseala lor psihologică și fizică crește”.

Șeful FSIN a cerut autorităților ruse competente să ia „măsuri urgente la nivel guvernamental” și că, în aceste condiții, salariile actualilor angajați ar trebui mărite.

Gostev estimează că deficitul de angajați al FSIN a ajuns acum la 19%, după o creștere de aproape 4 procente în cursul ultimului an.

Rusia a arestat mii de persoane care și-au exprimat opoziția față de războiul din Ucraina, intrat joi în a 757-a sa zi, deși numărul celor condamnați la închisoare nu este întru totul clar.

FSIN a vorbit despre o „moarte subită” în cazul lui Alexei Navalnîi

Printre cei încarcerați după declanșarea războiului se numără Vladimir Kara-Murza, cunoscutul editorialist al The Washington Post, și laureatul Nobel Oleg Orlov.

Alexei Navalnîi, cel mai cunoscut disident rus, a fost transferat în decembrie anul trecut în colonia penală „Lupul Polar” în care avea să moară pe 16 februarie. El fusese condamnat în luna august la încă 19 ani de închisoare pentru „extremism”.

Arkadi Gostev este unul dintre oficialii ruși împotriva cărora Occidentul a impus sancțiuni încă de dinaintea morții lui Navalnîi, având în vedere funcția sa de director al FSIN.

Miniștrii de externe ai UE au anunțat luni că va extinde lista de sancțiuni pentru a include 27 de persoane și entități care au jucat un rol în moartea lui Navalnîi.

FSIN i-a transmis mamei lui Alexei Navalnîi că acesta a fost lovit de „sindromul morții subite”. „Sindromul morții subite” este un termen vag pentru diferite sindroame cardiace care provoacă stop cardiac subit și moarte.