Actorul Alec Baldwin va fi trimis în judecată pe 1 februarie în New Mexico, după ce a fost acuzat din nou de omor din culpă după ce a îmușcat-o fatal în 2021 pe directoarea de imagine Halyna Hutchins pe platourile de filmare a filmului „Rugina”, au declarat oficialii marți, relatează Reuters.

Alec Baldwin pe platoul de filmare al filmului RustFoto: Santa Fe County Sheriff's Office / Zuma Press / Profimedia

Un purtător de cuvânt al sistemului judiciar din New Mexico a declarat într-un e-mail că trimiterea în judecată a lui Baldwin la Tribunalul din Santa Fe va fi o procedură virtuală.

Până la publicarea știrii de către Reuters, avocații lui Baldwin nu oferiseră o reacție.

La începutul acestei luni, când au fost anunțate noile acuzații, avocații lui Baldwin, Luke Nikas și Alex Spiro, au emis o declarație în care spuneau: „Așteptăm cu nerăbdare ziua noastră în instanță”.

Dosarul penal depus împotriva lui Baldwin vine la câteva luni după ce acuzațiile anterioare au fost retrase.

Noile acuzații au venit într-un rechizitoriu al unui mare juriu din New Mexico, după un test criminalistic independent care a concluzionat că Baldwin ar fi apăsat trăgaciul revolverului pe care îl folosea în momentul repetiției unei scene pentru ca acesta să tragă cartușul care a lovit-o pe Hutchins și a ucis-o.

Aceasta a fost și constatarea FBI.

Când procurorii și-au anunțat intenția în octombrie de a aduce cazul în fața unui mare juriu, avocații apărării au numit situația o „tragedie teribilă” care „a fost transformată în această urmărire penală eronată”.

Baldwin a negat că a apăsat pe trăgaci și a spus că nu este responsabil pentru moartea lui Hutchins.

Baldwin, în vârstă de 65 de ani, a fost acuzat în ianuarie 2023 de omucidere involuntară, un procuror din Santa Fe acuzându-l de neglijenţă criminală când un pistol cu care repeta o scenă s-a descărcat şi a eliberat un glonţ real care a ucis-o pe Hutchins și l-a rănit pe regizorul Joel Souza.

În februarie, actorul a pledat nevinovat, iar procurorii au renunțat la o acuzație împotriva actorului pentru o circumstanță agravantă.