Actorul american Alec Baldwin a spus că se așteaptă ca nimeni să nu fie inculpat în urma incidentului în care regizoarea Halyna Hutchins a fost împușcată mortal în fillmărilor la westernul „Rust” și a spus că a angajat un detectiv particular pentru a stabili responsabilitățile în acest caz, relatează AFP.

Alec Baldwin inainte s-o impuste fatal pe regizoarea Halyna HutchinsFoto: Captura YouTube

Ancheta este încă în desfășurare, iar procurorii nu au exclus să pună sub acuzare pe cineva implicat în incident.

"Cred cu sinceritate (...) (că anchetatorii vor) spune că a fost un accident. Este tragic", a declarat domnul Baldwin pentru CNN într-un interviu rar pe acest subiect și difuzat vineri, explicând că a apelat la serviciile unui detectiv particular.

Deși a asigurat că nu vrea să o „condamne” pe Hannah Gutierrez-Reed, armurierul filmului, actorul a arătat-o ​​cu degetul și l-a menționat și pe asistentul regizorului Dave Halls, care îi dăduse arma cu puțin timp înainte.

„Cineva a băgat muniție adevărată în pistol și acela ar fi trebuit să știe mai bine”, a spus el.

„Aceea era jobul lui Gutierrez-Reed. Jobul ei era să se uite la muniție și să pună gloanțe oarbe”, a spus Baldwin care a adăugat că „Sunt doi oameni care nu au făcut ceea ce trebuiau să facă”.

"Nu sunt aici să spun că vreau să meargă la închisoare sau ca viața lor să fie un iad. Nu vreau asta, dar vreau să știe toată lumea că aceștia sunt cei doi oameni care sunt responsabili pentru ceea ce s-a întâmplat".

Alec Baldwin, care face obiectul mai multor plângeri civile, inclusiv una depusă de familia Halynei Hutchins, a spus întotdeauna că a fost asigurat că arma lui este inofensivă și susține că nu a apăsat niciodată trăgaciul în momentul împușcăturii fatale.

Hannah Gutierrez-Reed a depus o plângere împotriva furnizorului de muniție al filmului, acuzându-l că a lăsat muniție reală printre cartușele oarbe.

Joi, avocatul său a criticat FBI pentru că nu a efectuat teste ADN pentru a stabili cine s-a ocupat de muniția reală.

După ultimul interviu al lui Alec Baldwin, avocații lui Gutierrez-Reed și ai lui Halls au declarat pentru CNN că actorul încearcă să scape de orice responsabilitate.

Biroul Federal de Investigații din Statele Unite ale Americii a confirmat că actorul american Alec Baldwin a apăsat pe trăgaciul armei cu care regizoarea Halyna Hutchins a fost împuşcată mortal pe platoul de filmare a filmului western „Rust” în urmă cu aproape un an.

La zece luni de când directoarea de imagine Halyna Hutchins a fost împuşcată accidental pe platourile de filmare la westernul „Rust”, o investigaţie FBI confirmă faptul că actorul Alec Baldwin a apăsat într-adevăr pe trăgaciul armei.