În locul în care a fost organizat festivalul „Supernova”, scena unui masacru de nedescris comis de Hamas în prima zi a atacului său asupra Israelului, muzica cântă din nou, însă acum pentru morți, relatează Reuters.

Fotografii ale celor ucisi de Hamas la festivalul „Supernova”Foto: Ohad Zwigenberg / Associated Press / Profimedia Images

Mii de tineri petreceau aici când organizația teroristă palestiniană și-a lansat atacul surpriză asupra Israelului în zorii zilei de 7 octombrie, supraviețuitorii povestind că mulți dintre cei care erau la festival au confundat inițial focurile de armă ale luptătorilor Hamas cu basul muzicii electronice.

Însă acum în fața a 5 DJ israelieni care au urcat pe o scena montată aici stau doar pancarte care arată fotografii ale morților.

„Este straniu să vezi toți acești oameni, toate aceste imagini, aceste fotografii ale oamenilor care au murit aici”, a declarat pentru Reuters Yahel Irony, un tânăr în vârstă de 18 ani care a reușit să supraviețuiască masacrului după ce s-a ascuns într-un adăpost antiaerian din apropiere.

„Acei oameni au dansat cu mine și ei n-au supraviețuit”, a adăugat el.

Organizatorii au numit evenimentul organizat marți „Setul pentru Îngeri”.

Masacrul de la festivalul de muzică „Supernova” a șocat Israelul și comunitatea internațională

Asher Swissa, cunoscut ca DJ Skazi, a spus însă că evenimentul a stârnit emoții contradictorii: tristețe pentru toți prietenii pe care i-a pierdut și fericire pentru aducerea înapoi a muzicii electronice raverilor morți.

„Cred că fiecare din acești oameni au celebrat viața și au vrut ca noi să o celebrăm pentru ei cu muzică”, a spus DJ-ul.

Potrivit ultimului bilanț anunțat de autoritățile israeliene, 364 de oameni au fost uciși la festivalul „Supernova” organizat în sudul Israelului, teroriștii Hamas executându-i cu sânge rece în ceea ce avea să devină cel mai mare masacru din istoria modernă a Israelului.

Înregistrări video dramatice apărute pe rețelele de socializare arată cum luptătorii Hamas i-au vânat și pe cei care au reușit să supraviețuiască masacrului, oprindu-le mașinile pe șosea la puncte despre care mulți au crezut că sunt ale forțelor israeliene.

Alte 40 de persoane au fost luate ostatice de Hamas și duse în Fâșia Gaza, nefiind deocamdată clar câte dintre acestea au fost eliberate ca parte a armistițiului mediat de Qatar.

Urmărește ultimele evoluții ale războiului dintre Israel și Hamas LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.