O nouă înregistrare video tulburătoare arată cum teroriștii Hamas i-au vânat și pe cei care au reușit să scape din carnagiul de la festivalul de muzică Supernova organizat în weekend în sudul Israelului.

Teroristii Hamas au creat filtre pe soseaFoto: Captura video

Înregistrarea video filmată de o cameră de bord arată cum teroriștii au creat filtre pe șosea pentru a-i opri pe cei care au reușit să plece de la festival sau au încercat să fugă din alte zone. Filmarea dramatică arată cum militanții islamiști deschid focul asupra mașinii de la distanță scurtă, șoferul părând să piardă apoi controlul asupra sa.

După ce autoturismul se oprește, alți teroriști ai Hamas se apropie de ea pentru a da „lovitura de grație” celor de la bord, în caz că mai existau supraviețuitori.

Atenție! Imagini cu impact emoțional:

Jurnalistul israelian Moshe Schwartz și alții notează că șoferii mașinilor au încetinit pe măsură ce se apropiau de filtre, așteptându-se probabil să fie întâmpinați de soldați ai IDF, forțele armate israeliene.

Cel puțin 260 de persoane au fost ucise sâmbătă la Festivalul Supernova, imagini cutremurătoare, cu scenele teribile care au avut loc acolo, fiind pe larg distribuite pe rețelele de socializare.

Imagini filmate din dronă și publicate de The Guardian arată cum locul s-a transformat într-un imens cimitir de mașini. De o parte și de alta a drumului au rămas mașini arse, iar pe alocuri pământul este pârjolit.

Potrivit organizatorilor, la festival luau parte aproximativ 3.000 de oameni. Mulți au fost uciși de luptătorii Hamas, unii au fost răpiți, iar despre alții nu se știe nimic.

„A fost un masacru. Nu am mai văzut aşa ceva în viaţa mea. A fost o ambuscadă planificată. În timp ce oamenii ieşeau pe ieşirile de urgenţă, grupuri de terorişti îi aşteptau acolo şi au început pur şi simplu să-i elimine”, a declarat Dar Yaniv, medic de urgenţă care a fost chemat la festival.

Mărturiile cutremurătoare a celor care au supraviețuit festivalului din sudul israelului

Prezentat drept „o călătorie a unității și a iubirii”, Festivalul Supernova a început vineri în jurul orei 22:00, la doar câteva ore după încheierea festivalului religios Sukkot din Israel, care durează o săptămână. Mii de tineri s-au înscris la petrecere, dar nu li s-a spus locația exactă decât cu câteva ore înainte.

Era Kibbutz Re'im, aproape de granița cu Gaza. Când soarele a răsărit sâmbătă, petrecerea era încă în toi. Pe cer au apărut mai multe puncte negre mici, surprinse în imagini cu telefonul de un petrecăret. Pe măsură ce s-au apropiat, a devenit clar că erau parapante motorizate care veneau din direcția Gaza.

În timp ce militanții Hamas luau cu asalt festivalul, mulți dintre participanți au confundat focurile de armă cu muzica. „Suna de parcă ar fi făcut parte din muzică”, a povestit un supraviețuitor, amintindu-și că la scurt timp gloanțele au început să zboare în jurul său și al prietenilor care participau la festival. În panică, oamenii au încercat să fugă.

Bărbații înarmați au urmărit oamenii și trăgeau în toate părțile. Un supraviețuitor, Liran, a povestit că s-a urcat într-o mașină „și am început să conducem ca nebunii”.

Gili Yoskovich, un alt supraviețuitor, a spus că s-a ascuns sub un copac, prefăcându-se moartă timp de trei ore.

„Am văzut oameni murind de jurul meu. Nu am plâns, nu am făcut nimic”, a declarat ea pentru BBC. „Respiram și spuneam: „OK, o să mor. Este în regulă, doar respiră, doar închide ochii”.

Urmărește ultimele evoluții ale războiului din Israel LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.