Israelul continuă să efectueze doar „mișcări limitate”, mai degrabă decât o manevră terestră de amploare în Gaza, a declarat un fost șef al forțelor de apărare israeliene responsabil cu afacerile palestiniene.

Tancuri Merkava israelieneFoto: JALAA MAREY / AFP / Profimedia

Ei încă pregătesc terenul și studiază răspunsul Hamas la confruntările din nordul și centrul Gaza, a declarat Dr. Michael Milshtein pentru Sky News.

El a prezis că Israelul se va concentra pe eliberarea cât mai multor ostatici în următoarele zile, înainte de „o mișcare mai amplă”.

Există o presiune „internă și externă” asupra guvernului israelian pentru un posibil schimb de prizonieri civili din Gaza cu „un număr de teroriști care sunt deținuți în Israel”, a declarat el pentru Sky News.

Deși ar putea exista o întârziere, o „măsură militară mai amplă” va avea loc imediat după ce se va ajunge la un acord asupra oricărui acord privind ostaticii, a spus el.

Vineri seară, purtătorul de cuvânt al IDF, Daniel Hagari, a declarat că armata va „extinde” operațiunile terestre din Gaza, în timp ce loviturile aeriene au fost intensificate și mai mult.

Hamas a raportat ciocniri în două orașe de frontieră, în timp ce IDF a declarat că a folosit avioane de luptă pentru a lovi 150 de ținte care fac parte din rețeaua subterană de tuneluri a grupului militant.

Dar, în acest moment, există puține detalii despre natura operațiunilor terestre „extinse” ale Israelului.

Pe același subiect:

Urmărește ultimele evoluții ale războiului din Israel LIVETEXT pe HOTNEWS.RO