O a doua forţă de poliţie britanică a anunţat luni că a lansat o anchetă în urma unor acuzaţii de hărţuire formulate împotriva actorului şi comediantului Russell Brand, scrie Agerpres.

Russell BrandFoto: Euan Cherry / Avalon / Profimedia

Luna trecută, ziarul britanic Sunday Times şi emisiunea „Dispatches” de la postul de televiziune Channel 4 au relatat că patru femei l-au acuzat pe Russell Brand, în vârstă de 48 de ani, de infracţiuni sexuale, inclusiv viol, care ar fi fost comise între anii 2006 şi 2013, relatează Reuters.

Brand a respins „acuzaţiile penale foarte grave”, scriind pe conturile sale de pe reţelele sociale că nu a întreţinut niciodată relaţii sexuale fără consimţământ.

Poliţia londoneză a declarat săptămâna trecută că, în urma acestor informaţii apărute în presă, a deschis o anchetă cu privire la o serie de acuzaţii de infracţiuni sexuale care ar fi fost comise mai demult în capitală şi în alte zone din ţară.

Luni, în urma unor noi relatări ale tabloidului britanic Daily Mail şi BBC, poliţia din Thames Valley, care acoperă o regiune din nord-vestul Londrei, a declarat că cercetează acuzaţiile formulate de o femeie la adresa lui Russell Brand, care ar fi fost comise între anii 2018 şi 2022.

„Poliţia din Thames Valley a primit în ultimele două săptămâni noi informaţii în legătură cu acuzaţii de hărţuire şi urmărire, care datează din 2018”, a indicat instituţia într-un comunicat precizând că „aceste informaţii sunt investigate; ca atare, ar fi nepotrivit să fie comentată o anchetă în curs de desfăşurare”.

Reprezentanţii lui Brand nu au oferit un răspuns imediat la o solicitare din partea agenției Reuters de a comenta pe marginea acestor noi informaţii.

Citește pe acest subiect: