Actorul Russell Brand a negat vehement „acuzații penale foarte grave” despre viața sa personală într-un videoclip în care nu precizează care sunt aceste acuzații, dar insistă că relațiile sale au fost întotdeauna consensuale. Actorul pare să primească susținerea influencerului Andrew Tate, pus sub acuzare în România pentru trafic de persoane și viol, și a miliardarul Elon Musk, proprietarul platformei de socializare X și al companiei SpaceX, relatează The Guardian.

Russell BrandFoto: Euan Cherry / Avalon / Profimedia

Într-un clip postat pe YouTube și pe platformele sale de socializare, actorul a spus că a primit comunicări de la o „companie de televiziune mainstream” și un ziar „care enumerau o litanie de atacuri extrem de flagrante și agresive” pe care el „le respinge absolut”.

Brand a spus că acuzațiile se refereau la perioada carierei sale în care lucra „în mainstream”.

„După cum am scris pe larg în cărțile mele, eram foarte, foarte promiscuu. În acea perioadă de promiscuitate, relațiile pe care le-am avut au fost absolut întotdeauna consensuale. Am fost întotdeauna transparent în privința asta atunci, aproape prea transparent, și sunt transparent în privința asta și acum”, a spus Brand, adăugând: să văd acea transparență metastazată în ceva penal, pe care îl neg absolut, mă face să mă întreb: există o altă agendă în joc?”

Cum au răspuns Andrew Tate și Elon Musk la dezmințirile lui Russle Brand

Elon Musk, proprietarul platformei X, cunoscută anterior ca Twitter, a răspuns la videoclipul de două minute al lui Brand, spunând: „Desigur. Nu le place concurența.”

La rândul său, Andrew Tate, care este acuzat de trafic de persoane și care s-a plâns anterior că este atacat de presă, a părut și el să-l apere pe Brand, postând pe Twitter „Bine ai venit în club”.

În videoclipul său, Brand a denunțat „atacuri media coordonate” în trecut împotriva unor figuri precum controversatul Joe Rogan, după ce a anunțat că ia ivermectină pentru a trata Covid-19 în 2021.

Care sunt acuzațiile aduse lui Russel Brand

Comediantul şi prezentatorul Russell Brand a fost acuzat de viol, agresiuni sexuale şi abuzuri emoţionale în timpul unei perioade de şapte ani, la apogeul faimei sale, transmite BBC.

Acuzaţiile au fost făcute în cadrul unei investigaţii comune a Sunday Times şi Channel 4 Dispatches.

Patru femei susţin că au fost agresate sexual între 2006 şi 2013.

La momentul presupuselor agresiuni, Brand era prezentator la BBC Radio 2, Channel 4 şi actor în filme de la Hollywood.

Alte afirmaţii făcute în cadrul anchetei includ acuzaţii privind comportamentul de control, abuziv şi prădător al lui Brand.

Investigaţia a fost publicată pe site-ul Sunday Times, în timp ce documentarul Dispatches va fi difuzat sâmbătă, la ora 21:00 BST, pe Channel 4.