BBC a anunțat că „investiga urgent problemele” ridicate de acuzațiile de agresiune sexuală aduse actorului britanic Russell Brand, care neagă acuzațiile și care a lucrat pentru compania de televiziune timp de 4 ani, relatează Reuters.

Russel BrandFoto: Euan Cherry / Avalon / Profimedia

Brand, 48 de ani, fostul soț al cântăreței americane Katy Perry, a lucrat la radio BBC între 2006 și 2008.

El a negat sâmbătă „acuzații penale foarte grave” nespecificate cu câteva ore înainte ca acuzațiile de agresiune sexuală, inclusiv viol, să fie publicate online de ziarul Sunday Times și relatate ulterior la televiziunea Channel 4.

The Times și seria de documentare Dispatches au raportat că presupusele incidente au avut loc între 2006 și 2013 și au spus că o femeie a făcut o acuzație de viol, în timp ce o alta a spus că Brand a agresat-o când avea 16 ani și era încă la școală.

Două dintre femei au raportat că incidentele au avut loc în Los Angeles, a spus ziarul.

Un purtător de cuvânt al BBC: „Documentarele și rapoartele asociate conțineau acuzații grave, care se întind pe mai mulți ani. Russell Brand a lucrat la programe radio BBC între 2006 și 2008 și analizăm urgent problemele ridicate”.

Organizația pentru femei Trevi, care ajută femeile afectate de violență și abuz, a declarat că și-a încheiat asocierea cu Brand, iar Tavistock Wood, o agenție de talente, a declarat că „a încetat toate legăturile profesionale cu Brand”.

„Russell Brand a negat categoric și vehement acuzația făcută în 2020, dar acum credem că am fost îngrozitor de induși în eroare de el”, arată comunicatul.

Poliția Metropolitană din Londra a declarat că nu a primit niciun sesizare în legătură cu acuzațiile.

„Dacă cineva crede că a fost victima unei agresiuni sexuale, indiferent cu cât timp s-a întâmplat în urmă, l-am încuraja să ia legătura cu poliția”, a spus poliția într-un comunicat.

Citește și:

VIDEO Actorul Russell Brand neagă într-un clip „acuzații penale foarte grave” / Ce i-au transmis Andrew Tate și Elon Musk