YouTube a decis să suspende difuzarea de reclame pe canalul deţinut de Russell Brand pe această platformă video online, a anunţat Sky News marţi, în urma acuzaţiilor de agresiune sexuală formulate împotriva actorului britanic, informează Reuters.

Russell BrandFoto: Youtube / Planet / Profimedia

Russell Brand, în trecut unul dintre cei mai cunoscuţi actori de comedie şi prezentatori TV din Regatul Unit, are peste 6 milioane de abonaţi pe canalul său de YouTube.

Potrivit DPA, YouTube a luat această decizie întrucât canalul lui Russell Brand a încălcat "politica de responsabilitate a creatorului său".

„Atunci când comportamentul unui creator de conţinuturi în afara platformei lezează utilizatori, angajaţi sau ecosistemul online, noi luăm măsuri pentru a proteja comunitatea", a declarat un purtător de cuvânt al companiei YouTube, deţinută de grupul Google.

Artistul britanic, în vârstă de 48 de ani, a negat că ar fi întreţinut raporturi sexuale neconsimţite după ce o anchetă jurnalistică realizată de publicaţia Sunday Times şi de postul de televiziune Channel 4 a dezvăluit că starul a fost acuzat de patru femei de comiterea unor agresiuni sexuale, inclusiv a unui viol, între 2006 şi 2013, precizează Reuters.

Poliţia din Londra a precizat luni că a primit o plângere pentru o presupusă agresiune sexuală ce datează din 2003. Spectacolele live care urmau să fie susţinute de Russell Brand în perioada următoare au fost anulate după apariţia acestor acuzaţii în mass-media. (Agerpres)

Citește și: