Hunter Biden, fiul președintelui american Joe Biden, va avea o primă înfățișare la tribunalul federal din Delaware pe 26 iulie, pentru a răspunde unor acuzații de delict fiscal minor și de posesie de arme de foc, se arată într-un dosar judiciar prezentat miercuri, potrivit Reuters.

Hunter BidenFoto: Patrick Semansky / AP / Profimedia

Departamentul de Justiție a declarat marți că Hunter Biden a fost de acord să pledeze vinovat la două acuzații minore de neplata intenționată a impozitului pe venit și să încheie un acord care ar putea evita o condamnare pentru o acuzație legată de arme de foc.

De obicei, astfel de acorduri prevăd renunțarea la acuzația penală aferentă dacă un inculpat respectă condițiile acordului pentru o perioadă de timp stabilită. Acest „acord de diversiune” funcționează ca un program de intervenție pentru remedierea comportamentului care a dus la inculpare.

"Hunter crede că este important să-și asume responsabilitatea pentru aceste greșeli pe care le-a făcut în timpul unei perioade de tulburări și dependență din viața lui. Așteaptă cu nerăbdare să-și continue recuperarea și să meargă mai departe", a declarat avocatul lui Biden, Christopher Clark.

Acuzațiile împotriva lui Hunter Biden au apărut în urma unei investigații a lui David Weiss, procurorul american din statul natal al președintelui democrat, Delaware, care a fost numit de fostul președinte republican Donald Trump.

Hunter Biden, primul copil al unui președinte în exercițiu care a fost inculpat

Hunter Biden, în vârstă de 53 de ani, a fost de ani de zile în centrul atacurilor lui Trump și ale aliaților săi republicani.

Hunter Biden, care a lucrat ca lobbyist, avocat, bancher de investiții și artist, și-a descris public luptele cu abuzul de cocaină și alcool.

Ancheta lui Weiss a examinat inițial potențialele încălcări ale legilor privind impozitele și spălarea banilor în afacerile sale cu China, au declarat surse pentru Reuters. Ancheta condusă de Weiss a început încă din 2018, potrivit rapoartelor presei americane.

Hunter Biden pare a fi primul copil al unui președinte în exercițiu care a fost inculpat, potrivit lui Aaron Crawford, care este specializat în istoria prezidențială la Universitatea din Tennessee.

Președintele are doi copii supraviețuitori, Hunter Biden și fiica Ashley Biden. Fiul său Beau Biden a murit în 2015 de cancer, iar fiica sa Naomi Biden a murit în copilărie după un accident de mașină care a ucis-o și pe prima soție a lui Joe Biden.

Citește și: