Aproximativ 2.000 de manifestanţi s-au adunat joi seara la Salonic, nordul Greciei, pentru a protesta împotriva erorilor care au dus la catastrofa feroviară de marţi noapte, în timp ce poliţia a anunţat un nou bilanţ, de 57 de morţi şi cel puţin 56 de dispăruţi, scrie Agerpres.

Proteste în Grecia după accidentul feroviar gravFoto: Giannis Papanikos / AP / Profimedia

Manifestanţii au aruncat cu pietre şi cocktailuri Molotov, dar „calmul a revenit acum”, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei din Salonic, al doilea oraş al ţării.

Alte aproximativ 700 de persoane, conform poliţiei, s-au adunat joi seară în faţa sediului companiei elene de căi ferate Hellenic Train, la Atena.

Manifestanţii au ţinut un minut de reculegere în memoria victimelor, printre care numeroşi tineri, ale acestei coliziuni frontale între două trenuri în centrul Greciei.

Majoritatea victimelor catastrofei feroviare erau studenţi care se întorceau la Universitatea din Salonic după un weekend prelungit, de sărbătoare, în Grecia.

Un accident feroviar grav s-a produs marți noapte în Grecia, două trenuri - unul de pasageri și altul de marfă - ciocnindu-se frontal. Accidentul s-a soldat cu zeci de victime, iar multe persoane sunt încă date dispărute.

Citește și: