Presa elenă a publicat imagini cu momentul în care două trenuri - unul de pasageri și altul de marfă - s-au ciocnit frontal, marți noapte. În urma accidentului au murit cel puțin 42 de oameni, iar alți peste 85 au fost răniți, conform ultimelor bilanțuri.

Accident feroviar în GreciaFoto: Intime News/Athena Pictures / Shutterstock Editorial / Profimedia

Imaginile au fost publicate de Protothema și arată momentul în care cele două trenuri - care circulau pe aceeași linie - se ciocnesc. Imediat, a izbucnit un incendiu puternic.

Cele două trenuri s-au ciocnit frontal după ce, conform autorităților, au circulat pe același tronson de cale ferată pe o distanță de mai mulţi kilometri.

În trenul de pasageri, care circula între Atena și Salonic, se aflau 342 de călători şi zece angajaţi ai căilor ferate.

În urma accidentului, produs în orașul Tempe, aflat în estul Greciei, mai multe vagoane au deraiat, iar cel puțin trei au luat foc. Primele două vagoane și locomotivele au fost distruse în totalitate, iar mecanicii celor două trenuri au murit în urma impactului.

Presa din Grecia vorbește despre „cel mai grav accident feroviar cu care s-a confruntat vreodată” țara.

Șeful gării din orașul Larissa a fost arestat, iar anchetatorii încearcă să afle de ce ambele trenuri se aflau pe aceeași linie. Bărbatul, în vârstă de 59 de ani, acuzat că ar fi la originea catastrofei feroviare, depune mărturie joi în faţa justiţiei la Larissa, conform AFP.

El trebuie să explice cum trenul de pasageri a fost autorizat să circule pe acelaşi tronson de cale ferată cu un convoi de mărfuri.

Ultimul bilanț anunțat de autorități indica 38 de morți și 85 de răniți, dintre care 66 au fost spitalizaţi, şase fiind la terapie intensivă.

CITEȘTE ȘI: GALERIE FOTO Supraviețuitorii accidentului din Grecia descriu „secundele de coșmar” în care trenurile s-au ciocnit / Ministrul Transporturilor a demisionat