Actorul american Alec Baldwin i-a dat în judecată pe mai mulți membri ai echipei de pe platoul de filmare a peliculei „Rust”, pentru focul de armă care a ucis-o pe Halyna Hutchins, regizor de imagine, în 2021, relatează Reuters.

Alec Baldwin inainte s-o impuste fatal pe regizoarea Halyna HutchinsFoto: Captura YouTube

Baldwin a fost depus plângerea la Curtea Superioară din Los Angeles.

Plângerea lui Baldwin îi vizează pe armurierul Hannah Gutierrez-Reed, asistentul regizorului Dave Halls, furnizorul de recuzită Seth Kenney și șeful de recuzită Sarah Zachry. Avocații lui Gutierrez-Reed, Halls și Kenney nu au răspuns imediat solicitărilor de declarații în apărarea clienților lor. Reuters nu a putut găsi un avocat pentru Zachry.

Toți cei patru au fost, de asemenea, numiți ca inculpați împreună cu Baldwin în procesul inițial intentat de o supervizoare de scenariu, Mamie Mitchell, care a susținut că împușcătura i-a cauzat o suferință emoțională severă.

Plângerea lui Baldwin susține solicită despăgubiri care urmează să fie stabilite la proces pentru „durerea imensă” pe care o îndură.

„Această tragedie s-a întâmplat deoarece gloanțe reale au fost aduse pe platou și încărcate în pistol, Gutierrez-Reed nu a reușit să verifice gloanțele sau pistolul cu atenție, Halls nu a reușit să verifice cu atenție pistolul și totuși a anunțat că arma este sigură înainte de a i-o înmâna lui Baldwin , iar Zachry nu a reușit să dezvăluie că Gutierrez-Reed a acționat imprudent și era un risc pentru siguranța celor din jurul ei”, arată plângerea lui Baldwin.

Hutchins a fost ucisă când Baldwin repeta cu un pistol, în timpul filmărilor din New Mexico.

Într-un interviu, actorul a spus că nu a apăsat pe trăgaciul revolverului Colt .45, însă un test criminalistic al FBI a constatat că acesta „funcționează normal” și nu trăgea fără să fie apăsat trăgaciul.

Citește și: