Mai multe momente comice au fost surprinse de înregistrări video realizate la forumul „Armata 2022” organizat de Rusia, acestea arătând un accident de tanc și că noile blindate rusești nu își lovesc ținta nici la antrenamente.

Blindatele rusesti nu au cea mai buna tintaFoto: Captura video

În una dintre înregistrări poate fi văzut cel mai modern vehicul blindat de luptă a infanteriei produs de Rusia, doar 3 prototipuri ale acestui model fiind fabricate începând cu 2015, în pofida faptului că blindatele rusești și-au dovedit neajunsurile în Ucraina.

După cum se poate vedea chiar la începutul înregistrării, rachetele lansate de vehiculul blindat cad în fața și cu mult în spatele țintelor statice.

Potrivit bilanțului publicat miercuri dimineața, forțele armate ucrainene estimează că au distrus 4.162 de blindate rusești de la declanșarea „operațiunii militare speciale”.

O altă înregistrare a surprins „dezastrul” suferit de un echipaj de tanchiști sudanezi care a participat la „biatlonul” pentru tancuri organizat ca parte a forumului „Armata-2022”.

De regulă acesta tinde să fie cel mai așteptat eveniment și este câștigat în majoritatea anilor de tanchiștii ruși sau chinezi.

De altfel, ministrul rus al Apărării Serghei Șogi a enumerat Sudanul printre țările cărora le-a mulțumit personal pentru că au trimis „lideri militari proeminenți” la forumul „Armata”, alături de oficiali din Uganda, Burundi, Ciad și alte state africane.

Rușii le-au prezentat aliaților lor o dronă Bayraktar TB2 falsă

Una dintre vedetele ediției din acest an a evenimentului militar pe care Rusia îl organizează anual a fost o dronă Bayraktar TB2 despre care oficialii ruși afirmă că a fost capturată de separatiștii din Lugansk de la forțele armate ucrainene.

Mai multe imagini cu drona prezentată la eveniment au fost sesizate de analistul militar Oryx, acesta notând greșelile făcute în realizarea falsului: drona a fost vopsită în culoarea greșită, seria și marcajele sunt plasate greșit și „Bayraktar”-ul rusesc are muniții false.

Tot cu ocazia forumului „Armata” de anul acesta, ministerul rus al Apărării a anunțat că a semnat contracte de stat pentru fabricarea și furnizarea de rachete balistice și sisteme de apărare aeriană pentru trupele rusești în valoare de peste 500 de miliarde de ruble (aproape 8 miliarde de euro).

Printre contractele semnate s-ar afla și unele pentru producția de rachete balistice intercontinentale (ICBM) Sarmat despre care Rusia susține că nu pot fi doborâte de niciun sistem antiaerian existent.

Urmărește ultimele evoluții din a 175-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.