Dezvoltarea Rusiei și ridicarea nivelului de trai a cetățenilor săi sunt principalele priorități pentru președintele Vladimir Putin, a declarat luni secretarul de presă al Kremlinului, Dmitri Peskov, într-un interviu acordat TASS.

Vladimir PutinFoto: Captura de ecran

„Desigur, principalul obiectiv pentru președintele nostru este dezvoltarea Rusiei și îmbunătățirea nivelului de viață al cetățenilor noștri. Acesta a fost, este și rămâne întotdeauna principalul obiectiv pentru președintele nostru", a spus Peskov în ajunul Forumului Economic Internațional de la Sankt Petersburg .

Întrebat dacă Putin urmează să anunțe noi măsuri sociale și economice în cadrul acestui eveniment, Dmitri Peskov a îndemnat să „așteptăm discursul”.

Al XXV-lea Forum Economic Internațional de la Sankt Petersburg va avea loc în perioada 15-18 iunie, sesiunea plenară cu participarea lui Putin urmând să fie organizată pe 17 iunie.​

Vladimir Putin, îngrijorat de starea economiei?

Liderul de la Kremlin a vorbit în mod repetat despre economie în ultimele săptămâni în contextul în care în unele sectoare, precum cel auto, sancțiunile istorice impuse de Occident sunt puternic resimțite.

Cu toate acestea, Putin a dat asigurări că Rusia va intra într-o perioadă de consolidare a „suveranității economice” și că economia rusă se va baza „din ce în ce mai mult” pe inițiativa privată.

El a vorbit și despre inflație, spunând că aceasta a ajuns „la nivel zero” în a doua jumătate a lunii mai.

Înspre sfârșitul lui mai Vladimir Putin a anunțat de asemenea că salariul minim și pensiile vor fi majorate în Rusia cu 10%.

Urmărește ultimele evoluții din a 110-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.