Un bărbat înarmat care a fost arestat în apropierea lui Brett Kavanaugh, unul dintre judecătorii Curții Supreme a Statelor Unite, le-a spus anchetatorilor că intenționa să îl ucidă pe acesta, relatează Business Insider.

Politisti in fata locuintei lui Brett KavanaughFoto: Nathan Howard / Getty Images / Profimedia

Bărbatul și-a motivat decizia prin faptul că a fost consternat de atacul armat ce a avut loc la sfârșitul lunii mai în Texas și de faptul că instanța supremă americană s-ar pregăti să anuleze decizia Roe v. Wade privind garantarea dreptului la avort.

Acesta, identificat în documentele juridice drept Nicholas John Roske, a fost arestat miercuri în afara locuinței lui Kavannaugh din statul Maryland după ce a sunat la 911 să se denunțe, spunându-le dispecerilor că are gânduri suicidare și o armă în valiză.

Bărbatul va fi acuzat de tentativă de omor

Potrivit CNN, bărbatul în vârstă de 26 de ani va fi pus sub acuzare pentru tentativă de omor a unui judecător al Statelor Unite.

FBI-ul afirmă în documentele depuse la o instanță din Maryland că autoritățile au găsit mai multe arme și unelte într-o valiză și un rucsac pe care bărbatul le avea asupra sa în momentul arestării, printre acestea numărându-se un cuțit militar, un pistol Glock 17 și muniție, o rangă, un ciocan și bandă adezivă.

Roske le-a spus ofițerilor care l-au arestat că intenționa să îl ucidă pe judecător deoarece credea că acesta urmează să decidă în favoarea relaxării legilor de port-armă în cadrul proceselor ajunse la Curtea Supremă.

Brett Kavanaugh este al doilea dintre cei 3 judecători conservatori nominalizați de fostul președinte Donald Trump pentru Curtea Supremă, el fiind confirmat în funcție de Senatul american în octombrie 2018.