​Vladimir Soloviov, unul dintre cei mai notorii prezentatori TV ruși și considerat propagandistul favorit al președintelui Vladimir Putin, a avut un nou moment halucinant în emisiunea sa, amenințând cu invadarea Germaniei.

Vladimir Soloviov sugereaza invadarea GermanieiFoto: Captura video

Furia lui Soloviov a fost stârnită de o înregistrare video pe care a prezentat-o în emisiunea sa și în care ministrul german al Culturii Claudia Roth pare să citească faimosul mesaj cu „navă rusească du-te-n...” de pe unul din timbrele omagiale tipărite de Poșta Ucrainei.

De altfel, serviciul poştal naţional al Ucrainei, Ukrposhta, a anunţat pe 22 aprilie că a fost ţinta unui atac cibernetic după ce timbrul poştal care ilustrează un soldat ucrainean cu degetul mijlociu ridicat către crucişătorul Moskva, nava-amiral rusească scufundată în Marea Neagră, a fost pus la vânzare pe internet.

„Acela este ministrul german al Culturii!”, subliniază Soloviov după difuzarea videoclipului cu Claudia Roth. „Și credeți că după ce guvernul [german] i-a recrutat pe acei idioți, mizerabili, bădărani și vagabonzi, ar trebui să discutăm cu ei despre orice?”, întreabă el retoric.

„Ea ne spunea nouă tuturor să ne ducem naibii”, susține prezentatorul rus. „Și ce ar trebui să facem noi acum?”, întreabă el din nou retoric.

„Să dăm încă o dată jos praful de pe mormintele teutone cu marșul furtunos al bocancilor sovietici? Cu alte cuvinte, nu vor înțelege niciodată mesajul altfel? Ce, s-a terminat injecția de bunătate?”, își continuă el monologul, întrerupt de un „da” timid venit din studio.

„Acum ei [germanii] cred că pot face ce doresc, să înceapă să își trimită panzerele în est! Care în curând vor călca în picioare pământul rusesc!”, mai afirmă el, în aparenta consternare a invitaților din studio.

Vladimir Soloviov nu este singurul care avertizează despre „pericolul german” la televiziunile rusești

Comentariile prezentatorului rus vin după ce într-o altă emisiune de la Rossiya-1, canalul TV care difuzează și emisiunea lui Soloviov, un doctor în istorie și științe politice a avertizat săptămâna trecută că Germania și Japonia ar putea ataca Rusia.

„Germania și Japonia sunt culturi agresive genetic. Să ne amintim de unele lucruri. Cum sunt basmele germane diferite de cele rusești? Pentru ei războiul este o normă și nu o anomalie”, a afirmat profesorul Alexei Fenenko.

„Amintiți-vă de vremurile tulburi ale secolului XVII, lorzii războiului din Germania au rezistat timp de 1000 de ani și nimeni nu s-a gândit să spună că asta este o anomalie, nimeni nu a spus că nu este normal. Amintiți-vă de cultura japoneză, cultul samurai, cultul războiului, al autodistrugerii”, a îndemnat el.

„Posibil că americanii aranjează o repetiție pentru noi cu doi adversari puternici din Est și Vest”, a conchis Fenenko, profesor la mai multe universități de prestigiu din Rusia.

În ceea ce-l privește pe Soloviov, acesta a avut un moment bizar și în urmă cu câteva zile când, în urma unei reprize de râs isteric, a avertizat că un război nuclear ar fi „cea mai amuzantă comedie” dacă n-ar muri oameni și că „vor supraviețui doar câțiva mutanți din lacul Baikal” în cazul unui conflict nuclear.

Urmărește ultimele evoluții din a 105-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.