​Într-un nou moment greu de crezut ce a avut loc la televiziunea de stat Rossiya-1 de la Moscova, un profesor universitar și academician rus a avertizat că Germania și Japonia s-ar putea pregăti de un atac împotriva Rusiei, cu sprijinul americanilor.

Profesorul Alexei Fenenko avertizeaza ca Rusia ar putea fi atacata de Japonia si GermaniaFoto: Captura video

„Germania și Japonia sunt culturi agresive genetic. Să ne amintim de unele lucruri. Cum sunt basmele germane diferite de cele rusești? Pentru ei războiul este o normă și nu o anomalie”, afirmă profesorul Alexei Fenenko, un doctor în istorie și științe politice.

„Amintiți-vă de vremurile tulburi ale secolului XVII, lorzii războiului din Germania au rezistat timp de 1000 de ani și nimeni nu s-a gândit să spună că asta este o anomalie, nimeni nu a spus că nu este normal”, continuă acesta.

„Amintiți-vă de cultura japoneză, cultul samurai, cultul războiului, al autodistrugerii”, adaugă el.

Profesorul rus afirmă că Rusia a fost „forțată” să participe la războaie

Întrebat cum reprezintă aceste lucruri amenințări la adresa Rusiei, Fenenko susține că „suntem în aceeași situație ca în secolul XIX. Reluăm a doua rundă a istoriei. Timp de 40 de ani după Războaiele Napoleonice, am spus că acesta este ultimul război al omului alb, pentru totdeauna în istorie”.

El deplânge apoi ascensiunea Imperiului German și a celui Japonez, spunând că „am fost forțați în războaie terestre de anvergură cu doi inamici puternici din Est și Vest”.

„Posibil că americanii aranjează o repetiție pentru noi cu doi adversari puternici din Est și Vest”, conchide acesta, profesor la mai multe universități de prestigiu din Rusia.

Tensiunile dintre Japonia și Rusia au crescut la cel mai înalt nivel din ultimele decenii după ce Tokyo a impus sancțiuni asupra Moscovei din cauza invadării Ucrainei și a înăsprit tonul referitor la Insulele Kurile, despre care spune că sunt „ocupate ilegal”.

În ceea ce privește Germania, aceasta a stârnit furia Moscovei din cauza suspendării gazoductului Nord Stream 2, a deciziei de a trimite armament Ucrainei și a altor măsuri.

Urmărește ultimele evoluții din a 100-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.