În acord cu partenerii săi din G7, Japonia a anunțat vineri sancțiuni suplimentare împotriva Moscovei pentru invadarea Ucrainei, vizând sectorul financiar și exportul de componente electronice în Rusia, potrivit AFP.

Foto:

„Pe lângă sancțiunile anunțate (miercuri), (noile) sancțiuni includ înghețarea activelor și suspendarea eliberării vizelor persoanelor și organizațiilor ruse”, a declarat prim-ministrul japonez Fumio Kishida la o conferință de presă la Tokyo, după o întâlnire online a liderilor celor șapte țări industrializate ale G7.

Kishida a anunțat alte sancțiuni „în sectorul financiar, cum ar fi înghețarea activelor care vizează instituțiile financiare ruse”, precum și măsuri „cu privire la exporturile către organizațiile ruse legate de armată” și privind „bunurile de uz general, cum ar fi semiconductori și articole”.

Premierul japonez a cerut Rusiei „să-și retragă imediat trupele” din Ucraina și „să respecte dreptul internațional”.

Cu câteva ore mai devreme, președintele american Joe Biden anunțase pe Twitter că liderii G7, în timpul întâlnirii lor virtuale de joi, au convenit să impună sancțiuni „devastatoare” Rusiei, ca răspuns la atacul ucrainean.