Introducerea unui embargo petrolier împotriva Rusiei este susținută de aproape toate statele membre ale Uniunii Europene, o singură țară continuând să se opună, a declarat luni ministrul ucrainean de Externe Dmitro Kuleba, citat de Ukraîinska Pravda.

Ministrul ucrainean de externe Dmitro KulebaFoto: Olivier Matthys / AP - The Associated Press / Profimedia

„Nu ar fi exagerat să spunem că există o singură țară care continuă să blocheze introducerea embargoului asupra petrolului [rusesc]. UE trebuie să găsească o soluție cum să rezolve preocupările țării noastre și cum să transforme embargoul în realitate”, a afirmat acesta după participarea la reuniunea de luni a miniștrilor de externe ai UE.

El nu a precizat despre ce țară este vorba însă jurnaliștii de la Pravda afirmă că este clar că vorbește despre Ungaria, care și-a exprimat public opoziția în mod repetat față de sancțiunile împotriva gazelor naturale și petrolului importat din Rusia.

Dmitro Kuleba avertizează că timpul se scurge în ceea ce privește interzicerea importului de petrol rusesc

Kuleba a menționat că a observat hotărârea șefului diplomației UE, Josep Borrell de a realiza embargoul.

Ministrul ucrainean de Externe a subliniat că în această problemă este important ca Uniunea Europeană să își mențină unitatea și să prevină o ruptură în frontul comun împotriva Rusiei însă că „timpul se scurge”.

„Rusia continuă să primească bani și să-i investească în război”, a avertizat Dmitro Kuleba cu privire la necesitatea de a rezolva problema cât mai curând posibil.

„Cred că va fi introdus embargoul. Întrebarea este când și care va fi prețul”, a adăugat el.

Urmărește ultimele evoluții din a 82-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.