Prințul Charles a ignorat întrebarea unui reporter despre prințul Andrew, fratele său, după ce acesta și-a pierdut titlurile militare și patronajul regal în contextul scandalului de abuz sexual în care este implicat, relatează Insider.

Printul Charles al Marii BritaniiFoto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Palatul Buckingham a anunțat joia trecută că Andrew se va confrunta cu acuzațiile de agresiune sexuală ca un „cetățean privat”.

Vineri, James Matthews, șeful redacției Sky News din Scoția a postat pe Twitter o înregistrare video cu prințul Charles plimbându-se în Aberdeenshire, una dintre cele 32 de subdiviziuni administrative ale Scoției.

„Alteță regală, vă pot întreba despre poziția dv. cu privire la fratele dv., prințul Andrew? Cum vedeți lucrurile?”, îl întreabă Matthews pe prințul Charles.

Însă acesta ignoră întrebarea și își continuă plimbarea, putând fi văzut dând mâna cu mai multe persoane.

Acuzațiile aduse prințului Andrew

Virginia Giuffre Roberts l-a dat în judecată pe prințul Andrew în luna august a anului trecut, acuzându-l de agresiune sexuală.

Giuffre susține că pedofilul Jeffrey Epstein a forțat-o să întrețină relații sexuale cu Andrew la locuințele sale din New York, Londra și pe insula privată a fostului finanțist când ea avea doar 17 ani.

„Cu înțelegerea și aprobarea reginei, titlurile militare și patronajele regale ale Ducelui de York au fost returnate reginei”, a declarat un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham într-un comunicat remis jurnaliștilor de la Insider.

„Ducele de York nu va mai desfășura îndatoriri oficiale și se apără în acest caz ca un cetățean privat”, a mai precizat comunicatul.

Andrew nu își va mai folosi nici titlul de „Alteță regală” (HRH) în nicio capacitate oficială, potrivit unei surse regale.

Procesul prințului Andrew va avea loc în SUA

Retragerea titlurilor militare ale prințului Andrew a avut loc la o zi după ce un judecător american a respins cererea avocaților acestuia de a clasa cazul.

Virginia Giuffre, o americancă de 38 de ani care locuiește acum în Australia, l-a denunțat public pe Andrew de ani de zile.

Dar vara trecută, ea a decis să trimită problema în instanță și a depus o plângere la New York, acuzându-l că este unul dintre prietenii puternici cărora Jeffrey Epstein i-a predat-o pentru a o abuza sexual.