Un nou sondaj realizat în Statele Unite arată că Donald Trump Jr. și guvernatorul Floridei Ron DeSantis sunt cele mai populare figuri politice în rândul susținătorilor Partidului Republican (GOP), relatează The Hill.

Donald Trump jr.Foto: Flickr

Sondajul realizat de Fabrizio, Lee & Associates arată că fiul cel mai în vârstă al fostului președinte Donald Trump este cel mai popular republican din SUA, urmat îndeaproape de guvernatorul Floridei.

Kevin McCarthy, liderul minorității republicane din Camera Reprezentanților, s-a situat pe poziția a treia, urmat de reprezentanții Matt Gaetz și Marjorie Taylor Greene. Toți cei 3 au o cotă de popularitate mai ridicată decât liderul senatorilor republicani, Mitch McConnell.

Gaetz este în prezent în centrul unui scandal enorm privind traficarea sexuală a unor minori în timp ce Taylor Greene, o susținătoare proeminentă a mișcării QAnon, este unul dintre cei mai controversați congresmeni ai Partidului Republican.

Acesteia i s-a cerut să demisioneze din Camera Reprezentanților la începutul anului după ce s-a descoperit că l-a hărțuit pe unul dintre supraviețuitorii atacului armat soldat cu 17 victime ce a avut loc la liceul Parkland din Florida.

Taylor Greene a fost de asemenea puternic criticată pentru teoriile conspiraționiste pe care le-a promovat cu privire la pandemia de COVID-19 și declarațiile făcute referitoare la coronavirus și vaccinurile anti-Covid.

Reprezentanta Liz Cheney, care a fost înlăturată din funcția de conducere a Partidului Republican mai devreme în cursul acestui an după ce l-a criticat pe fostul președinte Donald Trump pentru rolul avut în luarea cu asalt a

Capitoliului de către susținătorii săi, a avut un scor negativ în sondaj.

„Liz Cheney este incredibil de nepopulară în timp ce Matt Gaetz și Marjorie Taylor Greene au imagini pozitive însă în mare parte nedefinite și promovate de extrema dreaptă a partidului”, afirmă Tony Fabrizio de la firma care a realizat sondajul.

Acesta vine în contextul în care atenția se îndreaptă deja asupra unor potențiali candidați la alegerile primare republicane în cazul în care fostul președinte Donald Trump hotărăște să nu candideze pentru un nou mandat.

DeSantis și Trump Jr. sunt printre cei considerați ca fiind cu primele șanse pentru obținerea nominalizării republicane.

„Ron DeSantis și Donald Trump Jr. sunt bine cunoscuți și foarte plăcuți de majoritatea republicanilor, descurcându-se cel mai bine în rândul celor mai mari susținători ai președintelui Donald Trump”, afirmă Fabrizio.

Citește și: