Fostul președinte american Donald Trump a afirmat că a luat o decizie cu privire la o nouă candidatură pentru Casa Albă la următoarele alegeri prezidențiale din Statele Unite ce vor avea loc în 2024, relatează The Hill.

Donald TrumpFoto: Brendan Smialowski / AFP / Profimedia

Trump a făcut afirmația în timpul unui eveniment de tip „town hall” moderat de prezentatorul Fox News Sean Hannity, unul dintre cei mai înfocați susținători ai săi în timpul mandatului acestuia de la Casa Albă.

„Nu veți răspunde dar trebuie să întreb, unde sunteți în proces?”, i-a spus Hannity lui Trump cu referire la decizia de a candida din nou pentru președinția SUA. „Lăsați-mă să vă întreb asta, fără a da răspunsul, care este răspunsul, v-ați hotărat măcar?”.

„Da”, a răspuns fostul președinte republican.

Răspunsul lui Trump vine la doar câteva zile după ce acesta și-a ținut primul miting major de după încheierea mandatului, vorbind în Ohio despre „catastrofa” administrației Biden.

Trump este în fruntea preferințelor alegătorilor republicani pentru o nouă nominalizare în 2024, potrivit mai multor sondaje de opinie, însă se va confrunta probabil cu o listă numeroasă de contracandidați.

„Nu este ca și cum vreau”, a mai spus Trump.

„Țara are nevoie de asta. Trebuie să avem grijă de această țară. Nu vreau, este distractiv asta? Să te lupți constant? Lupta constantă? Adică, țara, ceea ce am făcut este atât de important”, a precizat fostul președinte american.

În cazul în care decizia lui Trump este de a candida, acesta se va confrunta cu o serie de contracandidați ce au luat deja în vizor fotoliul din Biroul Oval, printre aceștia numărându-se fostul său vicepreședinte, Mike Pence, și guvernatorul Floridei, Ron DeSantis.

Citește și: