Autoritatea rusă de reglementare a internetului a blocat 49 de site-uri cu legături cu opozantul încarcerat Aleksei Navalnîi, a afirmat luni Leonid Volkov, unul dintre aliaţii săi cei mai apropiaţi.

Alexei Navalnîi, arestatFoto: Alexander NEMENOV / AFP / Profimedia

„Potrivit unei decizii a Parchetului general, 49 de site-uri au fost blocate”, a scris Volkov pe Twitter, precizând că este vorba în special de site-ul lui Navalnîi şi de cel al principalelor sale organizaţii, scrie Agerpres.

Decizia vine cu doar câteva săptămâni înainte de alegerile parlamentare din septembrie şi a fost anunţată după ce în iunie o instanţă a aprobat cererea procurorilor de a declara organizaţiile cu legături cu Navalnîi drept extremiste, scoţându-le efectiv în afara legii.

Leonid Volkov a precizat pe canalul Telegram că va explica în curând cum intenţionează să ocolească această interdicţie.

Aleksei Navalnîi, cel mai proeminent critic al lui Vladimir Putin, execută o pedeapsă de 2 ani şi jumătate de închisoare pentru încălcarea prevederilor eliberării condiţionate. Încarcerarea sa a tensionat relaţiile Rusiei cu Occidentul, care a cerut ca el să fie eliberat şi a criticat verdictul privind declararea organizaţiilor care au legături cu Navalnîi drept extremiste.

Echipa lui Navalnîi promovează ceea ce a desemnat drept o strategie a „votului inteligent”, menită să asigure sprijinirea celor mai puternici oponenţi ai candidaţilor partidului guvernamental Rusia Unită în fiecare circumscripţie în alegerile din septembrie.