Bărbatul acuzat de tentativa de asasinare a colonelului Assimi Goita, președintele interimar al Mali, a murit în spital în timp ce se afla în custodia serviciilor de securitate, potrivit unui anunț făcut duminică de guvernul țării și citat de Reuters.

Colonelul Assimi Goita a fost tinta unei tentative de asasinatFoto: Habib Kouyate / Xinhua News / Profimedia Images

Goita, un colonel al forțelor speciale care a orchestrat două lovituri de stat anul trecut, a scăpat nevătămat după ce atacatorul a încercat să îl înjunghie marțea trecută într-o moschee din capitala Bamako.

Agenții de securitate au fost filmați aruncându-l pe atacator în spatele unei camionete militare, acesta fiind înconjurat de bodyguarzi.

„În timpul investigațiilor...starea sa de sănătate s-a deteriorat”, a anunțat comunicatul guvernului, adăugând că bărbatul a fost dus la spital unde a murit.

Mali, stat care a fost baza operațiunilor susținute de Franța împotriva al Qaeda și a insurgenților afiliați Statului Islamic în Africa, a fost zguduită de turbulențe politice după ce o juntă militară condusă de Goita i-a înlăturat de la putere pe președintele și premierul țării în luna august a anului trecut.

Goita a ocupat funcția de vicepreședinte sub liderul civil interimar Bah Ndaw până când a decis să îl dea jos și pe acesta în luna mai a acestui an și să preia oficial funcția de președinte.

Citește și: