Președintele Klaus Iohannis, prezent luni la summitul NATO desfășurat la Bruxelles, a anunțat că l-a invitat pe președintele american Joe Biden în România, iar că acesta „a fost perfect de acord să încercăm să organizăm o astfel de întâlnire”.

Klaus Iohannis l-a invitat pe presedintele american in RomaniaFoto: Presidency.ro

Șeful statului a fost întrebat, la finalul reuniunii NATO, despre discuția separată pe care a avut-o, împreună cu președintele polonez Andrzej Duda, cu președintele Statelor Unite, Joe Biden.

„Am avut două discuții scurte cu președintele Biden, nu una”, a răspuns Iohannis.

„Prima a fost chiar la început, unde împreună cu președintele Duda am ținut să-l salutăm pe președintele Biden, să ne exprimăm mulțumirea față de prezența domniei sale în summitul B9, a fost o prezență consistentă, a fost un discurs foarte solid, vă amintiți cu siguranță. Și evident am dorit să ne asigurăm că în continuare avem un parteneriat strategic foarte solid și că avem întreaga atenție a parteneriatului strategic al SUA pentru flancul estic. Președintele Biden ne-a asigurat că se implică în mod deosebit și foarte mult pentru a sprijini România și Polonia, pentru a îmbunătăți această relație”, a explicat Klaus Iohannis.

„În cea de-a doua, tot scurtă, discuție pe care am avut-o cu președintele Biden, spre finalul summitului, l-am invitat în România, i-am spus că îmi doresc să continuăm discuția foarte bună pe care am început-o - în 2015 am avut prima întâlnire, atunci era vicepreședintele Biden - și că îmi doresc foarte mult să întărim Parteneriatul Strategic dintre România și Statele Unite. A fost perfect de acord să încercăm să organizăm o astfel de întâlnire și m-a asigurat încă o dată de faptul că este foarte dedicat acestui parteneriat”, a mai declarat șeful statului la finalul summitului NATO care a avut loc luni la Bruxelles.

REFERINȚE: