Președintele rus Vladimir Putin a comparat vaccinurile anti-COVID-19 dezvoltate de țara sa cu puștile de asalt Kalașnikov în timpul unei videoconferințe susținute joi, relatează Newsweek.

Vladimir PutinFoto: Sergey Guneev / Sputnik / Profimedia

Vaccinurile rusești „sunt foarte moderne și fără dubiu cele mai de încredere și sigure de astăzi”, a afirmat Putin citat de agenția rusă Interfax.

„După cum a spus un expert european, sunt la fel de sigure ca o pușcă de asalt Kalașnikov. Cred că are cu siguranță dreptate”, a adăugat președintele rus.

Joi, Rusia a anunțat aprobarea unei versiuni „light” a primului său vaccin anti-Covid, Sputnik V. „Sputnik Light” urmează să fie administrat într-o singură doză împotriva tulpinii de bază a coronavirusului.

Potrivit Fondului rus de investiții directe (RDIF), care finanțează dezvoltarea vaccinului, Sputnik Light este eficient cu 79,4%, comparativ cu 91,6% pentru versiunea sa cu două doze.

Rusia se mândrește cu faptul că a fost prima țară care a licențiat un vaccin împotriva coronavirusului, încă din august 2020, anunț care a fost considerat prematur în străinătate, chiar înainte de începerea studiilor clinice de masă (faza III) și publicarea rezultatelor științifice.

Pe același subiect: