Dominion Voting Systems a dat în judecată Fox News pentru defăimare, acuzând televiziunea conservatoare că a afirmat în mod fals că alegerile prezidențiale americane de anul trecut au fost fraudate cu ajutorul său, relatează Reuters și Associated Press.

Tucker Carlson, unul dintre cei mai populari prezentatori ai Fox NewsFoto: Fox News / Zuma Press / Profimedia Images

Dominion, care a intentat procese similare împotrva echipei de campanie a lui Donald Trump, fostei avocate a campaniei sale Sidney Powell și avocatului personal al fostului președinte, Rudy Giuliani, cere daune de 1,6 miliarde de dolari din partea televiziunii conservatoare.

Compania acuză Fox News că „a vândut o poveste falsă a fraudării alegerilor pentru a-i servi propriile interese comerciale, afectând sever Dominion”, potrivit unei copii a plângerii consultate de Associated Press.

Fostul președinte republican Donald Trump a pierdut scrutinul prezidențial din noiembrie 2020 în fața democratului Joe Biden dar a continuat să facă afirmații nefondate despre fraudarea răspândită a voturilor, campanie care a culminat cu luarea cu asalt a Congresului de către susținătorii săi pentru a opri certificarea rezultatului alegerilor.

Dominion afirmă în plângerea sa că Fox News a amplificat acele afirmații false, printre acestea numărându-se și acuzații la adresa sa potrivit cărora ar fi modificat voturi acordate lui Trump în favoarea contracandidatului său.

Compania s-a aflat în centrul unei teorii a conspirației bizare potrivit căreia a conspirat alături de o cabală comunistă internațională în care a fost implicat și defunctul președinte venezuelean Hugo Chavez pentru a-i fura lui Trump un al doilea mandat.

Dominion a acționat în instanță și televiziunile pro-Trump One America News Network și Newsmax Media în luna decembrie a anului trecut.

Pe același subiect: