Echipa de apărare a avocatei Sidney Powell, una dintre principalele susținătoare ale teoriilor conspirației privind fraudarea alegerilor prezidențiale din SUA, a argumentat în instanță că ideile acesteia sunt prea absurde pentru a fi luate în serios, relatează Insider.

Avocata Sidney Powell Foto: Shutterstock Editorial / Profimedia Images

Argumentația a fost făcută într-o moțiune depusă luni pentru respingerea acțiunii în instanță demarate de compania Dominion Voting Systems pe care Powell a acuzat-o că a fraudat voturi la alegerile din data de 3 noiembrie a anului trecut ca parte a unei conspirații comuniste internaționale menită să asigure victoria democratului Joe Biden.

„Chiar și [presupunând] că fiecare afirmație formulată în plângere ar putea fi demonstrată ca fiind adevărată sau falsă, nicio persoană rezonabilă nu ar concluziona că afirmațiile [lui Powell] erau cu adevărat declarații faptice”, au notat avocații acesteia în moțiune.

Compania a dat-o în judecată pe Powell în luna ianuarie, acuzând că a fost defăimată de avocată când aceasta a afirmat că Dominion a modificat în secret voturi acordate fostului președinte republican Donald Trump în favoarea contracandidatului său, democratul Joe Biden.

Powell, o avocată care l-a reprezentat de asemenea și pe fostul consilier de securitate națională al lui Trump, Michael Flynn, a devenit o figură recunoscută la nivel național în SUA după înfrângerea lui Trump la alegerile prezidențiale.

Aceasta a respins rezultatul alegerilor, afirmând că Dominion și o altă companie care a asigurat tehnologia pentru alegeri, au făcut parte dintr-o conspirație din care au făcut parte și defunctul președinte venezuelean Hugo Chavez.

Powell a fost angajată și apoi concediată de echipa juridică a lui Trump, aceasta înaintând 4 acțiuni în instanță pe cont propriu prin care a încercat să obțină răsturnarea alegerilor. Toate acțiunile sale, presărate de greșeli tehnice și acuzații bizare, au fost respinse de judecători.

Avocații lui Powell au argumentat acum că acuzațiile acesteia ar trebui privite în contextul extrem de disputat al alegerilor și că orice „persoană rezonabilă” ar înțelege că aceasta nu făcea afirmații faptice, chiar dacă ea le-a promovat în acțiunile depuse în instanță și în aparițiile sale la TV.

„Într-adevăr, chiar reclamanții înșiși caracterizează afirmațiile în cauză ca fiind 'nebunești' și 'bizare'. Asemenea caracterizări ale presupuselor afirmații defăimătoare susțin poziția acuzatului că persoanele rezonabile nu ar accepta asemenea afirmații ca faptice”, susțin avocații lui Powell.

Însă aceasta și-a reiterat afirmațiile la peste o lună după certificarea alegerilor și a descris Dominion pe Twitter drept „maeștri ai fraudelor” după ce compania i-a trimis o scrisoare în care o avertiza că o va acționa în instanță dacă va continua să facă acuzații nefondate la adresa sa.

Powell a refuzat de asemenea în mod repetat să își retragă afirmațiile despre companie și nu a dorit să răspundă solicitărilor repetate ale jurnaliștilor de la Insider pentru comentarii.

Citește și: