Ambasadorii țărilor membre ale Uniunii Europene vor avea luni o întâlnire de criză la Bruxelles dedicată restricțiilor de călătorie cauzate de noua tulpină de coronavirus care a apărut în Regatul Unit, relatează AFP.

Drapel UEFoto: Wikipedia

Mai multe țări din UE - Austria, Belgia, Franța, Germania, Irlanda, Italia, Olanda, dar și România - au anunțat suspendarea legăturilor lor aeriene și, uneori, feroviare și maritime cu Regatul Unit.

Aceste decizii vin a doua zi după anunțul prim-ministrului britanic Boris Johnson despre un nou lockdown în Londra, în sud-estul Angliei și în o parte din est, după descoperirea unei variante a Covid -19 în aceste zone.

Această nouă tulpină de coronavirus ar putea fi cu până la 70% mai contagioasă decât celelalte tulpini observate până acum, a spus el.

În majoritatea cazurilor, suspendările traficului cu Regatul Unit intră în vigoare duminică la miezul nopții și trebuie să dureze o zi sau două ca măsură de precauție în timp ce așteaptă evaluarea riscului pe care îl prezintă noua tulpină pentru a decide un răspuns coordonat.

Potrivit unui oficial al UE, ambasadorii sunt așteptați să discute măsuri precum testele PCR pentru călătorii care sosesc din Marea Britanie, printre altele.

Citește și:

România suspendă zborurile dinspre și înspre Marea Britanie