Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a hotărât suspendarea zborurilor spre și dinspre Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord din și către România, pentru toate aeroporturile din România, pe o perioadă de 14 zile, începând cu data de 21 decembrie, ora 19.00. De asemenea CNSU a introdus Regatul Unit pe lista țărilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea.

Zona control pasapoarte OtopeniFoto: Facebook/ Bucharest Airports

Introducerea Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în lista țărilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea intră în vigoare cu data de 21 decembrie, ora 00.00.

Decizia a fost luată după ce în Marea Britanie a fost identificată o nouă tulpină a coronavirusului care ar fi cu până la 70% mai transmisibilă.

Ca urmare, Italia, Belgia și Olanda au hotărât să blochează zborurile cu Regatul Unit, iar Germania urmează să facă și ea acest lucru începând din noaptea de duminică spre luni.De asemenea, și Franța se pregătește și ea să facă același lucru.

De altfel, secretarul de stat Raed Arafat a declarat, duminică după-amiază că astăzi sau luni este posibil ca România să ia decizia dacă va bloca sau nu zborurile cu Regatul Unit.