Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, duminică, după identificarea unei noi tulpini de coronavirus în Anglia, că astăzi sau luni este posibil ca România să ia decizia dacă va bloca sau nu zborurile cu Regatul Unit, după ce mai multe state au făcut deja acest lucru. Între timp, decizia a fost luată duminică seara.

Raed ArafatFoto: Captura

”Nu este nimic de ascuns. Am avut o discuție și domnul prim-ministru la telefon și INSP urmează să ne dea un punct de vedere astăzi, o analiză în acest sens. Normal că urmărim situația și normal că dacă se impun măsuri, vor fi luate măsuri”, a spus șeful DSU, la Digi24.

Întrebat când ar putea fi luată o astfel de decizie, Raed Arafat a spus că azi sau mâine.

”Azi-mâine este posibil, da, să apară o decizie care să spună care este poziția noastră”, a declarat Raed Arafat la Digi24, în contextul în care Marea Britanie nu se află pe lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, astfel că persoanele care vin de acolo nu sunt obligate să stea în carantină pentru 14 zile.

”Aici revenim, trebuie să se respecte regulile de distanțare, nu vom putea sărbători”, pentru că dacă această tulpină ajunge la noi, ”din momentul în care se spune că e cu 70% mai contagioasă, înseamnă că se răspândește mai ușor”

”Rog populația să înțeleagă că suntem într-o situație neobișnuită”, a mai spus șeful DSU.

Amintim că Italia, Belgia și Olanda blochează zborurile cu Regatul Unit, iar Germania și Franța se pregătesc să facă același lucru, din cauza temerilor legate de noua tulpină Covid-19 din sud-estul Angliei.

Citește și: