Un bărbat împuşcat în spate de un poliţist din Wisconsin (nord-estul Statelor Unite), într-un incident ce a stârnit proteste ample pentru conduita necorespunzătoare a poliţiei, a pledat nevinovat vineri la acuzaţia de agresiune sexuală, dar şi la altele, aflat pe patul de spital, relatează sâmbătă agenția DPA, citată de Agerpres.

Jacob BlakeFoto: Captura YouTube

Jacob Blake, un tânăr de culoare în vârstă de 29 de ani, era căutat de poliţie când a fost împuşcat de şapte ori în spate luna trecută de un poliţist în oraşul Kenosha, statul american Wisconsin, în faţa celor trei copii mici ai săi, într-un incident surprins de camerele video.

La audierea video de vineri, Blake a pledat de asemenea nevinovat în legătură cu alte două contravenţii, respectiv de conduită imprudentă. Toate acuzaţiile provin dintr-o chestiune de violenţă domestică, afirmă autorităţile.

Dacă ar fi condamnat pentru acuzaţia de agresiune sexuală, Blake ar putea primi până la 10 ani de închisoare.

Blake - purtând o cămaşă bleu şi o cravată galben deschis - a fluturat mână când a apărut prima dată la audierea video. „Bună ziua”, i-a spus el comisarului Loren Keating.

Când Keating l-a întrebat dacă vrea explicaţii cu privire la procedură, Blake a răspuns: „Nu în acest moment, nu, nu”.

Acuzaţiile de violenţă domestică provin dintr-un incident petrecut la 3 mai, potrivit documentelor instanţei, şi a implicat-o pe mama copiilor lui Blake, în vârstă de 28 de ani. Blake a fost acuzat în acest caz pe 6 iulie şi un mandat de arestare trebuia pus în aplicare când a fost împuşcat.

În zilele ce au urmat, Blake, care a rămas paralizat de la mijloc în jos în urma incidentului, a fost încătuşat de patul de spital. Cătuşele au fost ulterior scoase.

Procesul ar urma să aibă loc în noiembrie.

Rusten Sheskey, poliţistul din Kenosha, este acuzat că l-a împuşcat pe Blake în spate de şapte ori, pe 23 august, în maşina unde acesta se afla împreună cu copiii săi - cu vârste de 3, 5 şi 8 ani. O anchetă în legătură cu acest incident este efectuată de Departamentul de Justiţie din Wisconsin.

Citește și: