Candidatul democrat la Casa Albă Joe Biden vorbește în privat cu familia lui Jacob Blake, un bărbat de culoare rănit grav de polițiști în Wisconsin, a declarat echipa sa de campanie la sosirea sa pe aeroportul din Milwaukee, potrivit AFP.

Joe BidenFoto: Saul Loeb / AFP / Profimedia Images

Jacob Blake, în vârstă de 29 de ani, a fost împușcat de șapte ori în spate la distanță mică, după ce a ignorat somațiile polițiștilor, un act care a revoltat comunitatea din orășelul Kenosha, Wisconsin, săptămâna trecută. Donald Trump a vizitat orașul marți, dar fără să se întâlnească cu familia lui Blake.

Jurnaliștii nu au putut participa la întâlnirea organizată la prânz cu avocații familiei Blake. Joe Biden nu a răspuns la întrebările pe care i le-au adresat aceștia în timp ce se deplasa către locul întâlnirii.

Potrivit echipei sale, fostul vicepreședinte al lui Barack Obama vorbește personal cu tatăl, două surori și un frate al lui Jacob Blake, în timp ce mama sa participă la întâlnire prin telefon.

Jacob Blake este internat și paralizat de la picioare până la talie.

Imaginile arestării sale din 23 august au reînviat mișcarea de protest împotriva rasismului și violenței poliției, care a degenerat în trei nopți de revolte violente, distrugeri și jafuri în Kenosha.

Tensiunea din Kenosha a atins apogeul pe 25 august, când un tânăr de 17 ani a tras cu o pușcă semiautomatică către trei protestatari, ucigând doi dintre ei. Arestarea sa de a doua zi a adus înapoi un calm precar.

Donald Trump a refuzat să condamne acțiunile acestui tânăr, Kyle Rittenhouse, acuzat de crimă premeditată.

„Trebuie să vindecăm rănile”, a declarat miercuri Joe Biden, care denunță neobosit „rasismul instituțional”, în timp ce respinge violența în cadrul demonstrațiilor.