Făgăduind că va restabili „legea și ordinea”, Donald Trump a sosit marți la Kenosha, locul mai multor nopți de revolte după ce un ofițer de poliție a tras mai multe focuri asupra unui afro-american, Jacob Blake, care a refuzat să se oprească la somația polițiștilor, un act care a reaprins valul de proteste istorice împotriva rasismului din Statele Unite, potrivit AFP.

Donald TrumpFoto: Captura YouTube

„Îi vom ajuta”, le-a promis președintelui republican comercianților, în fața unui magazin ars din acest oraș din Wisconsin, un stat chemat să joace un rol cheie în alegerile prezidențiale din 3 noiembrie.

„Acești bărbați au făcut o treabă minunată”, a adăugat el, arătând către poliție lângă clădirile ruinate.

Emblema diviziunilor care traversează țara, Donald Trump a zâmbit și i-a salutat pe susținătorii care l-au aplaudat în timp ce convoiul său prezidențial a trecut, sub înaltă securitate, pe străzile din Kenosha, în timp ce simpatizanții mișcării Black Live Matters (BLM) l-au huiduit.

Cele două grupuri s-au atacat reciproc verbal.

Temându-se de o nouă creștere a tensiunilor, guvernatorul democratic al Wisconsin, Tony Evers, îi ceruse președintelui republican să nu vină: „nu este timpul pentru diviziune”.

Însă Donald Trump a respins ideea că vizita sa ar putea agrava tensiunile dintre comunități.

Dimpotrivă, „cred că ajută pentru că susțin legea și ordinea”, a spus republicanul, care face campanie cu mesajul de securitate.

Al 45-lea președinte al Statelor Unite a lăsat să se înțeleagă că s-ar întâlni cu familia lui Jacob Blake „Nu știu încă”, a spus el chiar înainte de a zbura în Wisconsin.