Rezidenții unei străzi din Washington D.C. au adăpostit zeci de protestatari blocați de forțele de ordine care avansau înspre ei, relatează Business Insider.

HotNews.roFoto: Hotnews

Primarul orașului, Muriel Bowser, a impus o oră de stingere luni de la 19:00 ora locală până marți dimineața dar mulțimi de protestari au ignorat ordinul iar un grup s-a văzut confruntat de poliție pe Strada Swann, din nord-vestul capitalei americane.

Un număr de demonstranți au fost blocați, încătușați și ridicați de forțele de ordine, potrivit martorilor și imaginilor postate pe social media de jurnaliștii aflați la fața locului.

Un protestatar a declarat pentru WUSA9 că 40 de persoane au fost adăpostite într-o singură locuință de pe strada Swann de la ora 22:00.

Un alt rezident i-a relatat reporterului Derek Hawkings de la Washington Post că a găzduit peste 100 de oameni.

„Nu las pe niciunul din copiii ăștia în afara vederii mele”, a declarat proprietarul, potrivit reporterului.

Hawkins a scris pe Twitter că protestatarii din interiorul locuinței i-au spus că polițiștii a încercat să intre în casă dar că nu li s-a dat voie.

Un alt protestatar, care nu și-a dezvăluit identitatea, a declarat pentru HuffPost că pe măsură ce poliția se apropia „oamenii pur și simplu au început să bată la uși”.

„Am avut norocul de a recunoaște unii oameni deși nici măcar nu știam că locuiesc pe strada asta și ne-au lăsat să rămânem...Mulțumesc lui Dumnezeu, sincer a fost soarta”.

Ora de stingere s-a încheiat marți la 06:00 ora locală iar un elicopter militar a fost filmat survolând deasupra protestatarilor.

Luni seara președintele american Donald Trump a amenințat cu desfășurarea armatei dacă violențele vor continua.

„Dacă un oraș sau stat refuză să ia măsuri care sunt necesare pentru a apăra viața și proprietatea rezidenților săi, voi desfășura forțele armate ale Statelor Unite și rezolva rapid problema în locul lor”, a anunțat președintele american.

Citește și: