VIDEO Criza politică de la Chișinău: Noul guvern condus de Maia Sandu s-a întrunit și l-a demis pe șeful Poliției/ Dodon s-a întâlnit cu ambasadorii / Parlamentul a instituit o comisie care să ancheteze devalizarea sistemului bancar

de MH     HotNews.ro
Luni, 10 iunie 2019, 9:41 Actualitate | Internaţional


Dodon-Sandu
Foto: Facebook
Astăzi s-a întrunit noul guvern al Republicii Moldova, condus de Maia Sandu și declarat nelegitim de către Curtea Constituţională de la Chişinău. Noul guvern, format în urma unui acord între socialiști și proeuropeni și recunoscut de Uniunea Europeană, a eliberat din funcție șefii a două instituții, între care Alexandru Pânzari, șeful Poliției, care a refuzat să se subordoneze noului ministru de Interne numit în Parlament, Andrei Năstase. Maia Sandu spune că în cazul în care mesajele de susținere a Guvernului învestit sâmbătă de noua majoritate parlamentară nu vor fi auzite și înțelese, mai ales de către reprezentanții guvernării democrate, atunci se va recurge la proteste, scrie Radio Chișinău. În paralel, Pavel Filip, numit preşedinte interimar de Curtea Constituţională, a convocat o şedinţă de Guvern cu foştii miniştri.

Desfășurarea evenimentelor de la Chișinău, LIVETEXT pe Hotnews.ro:


18.58 Dodon a numit membri noi în Consiliul Suprem de Securitate. În componența Consiliului vor intra câțiva membri noi, precum președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, și membri ai Guvernului numit de alianța ACUM-PSRM: Maia Sandu, Andrei Năstase, Vasilii Șova, Pavel Voicu și Stanislav Pavlosvchi. „În scopul asigurării securității naționale a Republicii Moldova și pentru abordarea în regim de urgență a problemelor stringente cu care se confruntă țara noastră, am decis să convoc ședința Consiliului Suprem de Securitate pe data de 11 iunie, orele 9:00”, a anunțat Dodon pe Facebook.


17.42 Partidul Socialiștilor și blocul ACUM pun mai multe condiții Partidului Democrat, care a făcut apel la dialog politic pentru depășirea crizei politice. "Așteptăm de la Partidul Democrat să elibereze instituțiile de stat. Să retragă de acolo toți sportivii, astfel ca Guvernul să poată intra în instituții, miniștrii să poată ajunge în instituții. Instituțiile să devină funcționale pe deplin, iar facțiunea PD din opoziția parlamentară să revină în Parlamentul legitim la muncă”, a declarat deputatul PAS Igor Grosu, în prezența vicepreședintelui PPDA, Alexandru Slusari, și secretarului PSRM, Ion Ceban, scrie deschide.md.

17.38 Peste 80 de organizații neguvernamentale care formează Platforma Națională a Forumului Societății Civile din Parteneriatul Estic, îndeamnă Curtea Constituțională „să-și revizuiască urgent hotărârile adoptate în 7, 8 și 9 iunie 2019 și să revină în albia legalității”. Într-o declarație publică, ONG-urile îndeamnă toți judecătorii constituționali să demisioneze, astfel încât „să fie restabilită încrederea în Curtea Constituțională și să fie stabilizată situația din țară”, transmite IPN, într-un comunicat.

16.39 Reprezentanții Partidului Socialiștilor și ai blocului ACUM au anunțat că urmează să se consulte în legătura cu invitația lansată azi de vicepreședintele PDM, Andrian Candu, privind inițierea unui dialog politic pentru depășirea blocajului în care se află Republica Moldova.

15:45 VIDEO Criza politică de la Chișinău. Cum i s-a astupat, la propriu, gura unei ”protestatare” care era pe cale să spună cine a adus-o în fața Curții Constituționale: ”Zakroi rot!”

15.09 Partidul Democrat cheamă la dialog partidele parlamentare - PSRM, PPDA și PAS - pentru a găsi soluții în criza politică, a anunțat vicepreședintele PDM Andrian Candu.

14.54 Mai mulți jurnaliști au părăsit în mod demonstrativ conferința de presă organizată astăzi de un grup de veterani ai Ministerului Afacerilor Interne. Astfel, reprezentanții instituțiilor mass-media și-au manifestat nemulțumirea față de acțiunile lui Mihai Balan, veteran al războiului de pe Nistru, care a bruscat mai mulți reporteri în timpul acțiunilor de pretest de la MAI și Parchetul General (Agora.md)

14.45 Igor Dodon anunță trei scenarii posibile în R. Moldova

14.23 Singurul subiect pe ordinea de zi a Parlamentului este proiectul de hotărâre cu privire la constituirea Comisiei de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova și investigării fraudei bancare. (Radio Chișinău)

13.55 Decretul privind dizolvarea Parlamentului de legislatura a X-a semnat de Preşedintele interimar al Republicii Moldova Pavel Filip semnat la 9 iunie a fost publicat luni, 10 iunie, în Monitorul Oficial, potrivit Moldpres.

13.23 Cei 61 de deputați ai grupurilor parlamentare PSRM, PAS și PPDA se întrunesc în ședință plenară la ora 14:00.

13.04 Zinaida Greceanîi: „De astăzi, Parlamentul este absolut funcțional. În deplină funcție se află tot secretariatul Parlamentului, toți s-au conformat conducerii Parlamentului, președintelui Parlamentului, de aceea toți își îndeplinesc funcțiile.

12.52 Dodon s-a întâlnit cu ambasadorii acreditați la Chișinău: Am subliniat că acum avem șansa de a schimba situația din țară, iar de poziția partenerilor externi depinde cât de repede se va întâmpla

12.30 Ședința Guvernului s-a încheiat după ce Andrei Năstase a făcut un apel către structurile de forță12.20 În ședința Guvernului condus de Maia Sandu, care are loc la Parlament și la care sunt prezenți șapte membri ai Executivului, noul premier a anunțat că va trimite o scrisoare către Comisia Europeană, Comisia de la Veneția și Consiliul Europei, în care va prezenta opinia noii guvernări privind "așa-numitele decizii ale Curții Constituționale”. De asemenea, în ședința Guvernului condus de Maia Sandu a fost demis șeful Poliției, Alexandru Pânzari, care refuză să se subordoneze noului ministru de Interne numit în Parlament, Andrei Năstase. În locul lui Pânzari a fost numit Gherghe Balan, fost judecător.

12.16 Ministerul de Externe de la Moscova a transmis prin-un comunicat că salută crearea coaliției de guvernare și a noului executiv de la Chișinău și spune că va colabora cu noua conducere a Republicii Moldova, scrie deschide.md

12.15 Serviciul de Securitate al Ucrainei spune că, pentru a contracara o posibilă interferență străină în R. Moldova, au fost amplificate acțiunile de contraspionaj pentru a preîntâmpina intrarea în R.Moldova de pe teritoriul Ucrainei a unor cetățenii radicali ai Federației Ruse.

12.02 Clădirea guvernului este înconjurata de unități ale forțelor de intervenție, în condițiile în care instituțiile de forță sunt încă de partea ”Guvernului Filip”.

(Sursa foto: Radio Chișinău)


Pavel Filip a convocat astăzi în ședință miniștrii, secretarii de stat, șefii de agenții și instituții publice pentru a discuta despre modul de funcționare a Guvernului în contextul actualei situații politice.

11.48 Bașcanul regiunii autonome Găgăuza, Irina Vlah, anunță că sprijină noua majoritate parlamentară: „Sunt profund îngrijorată de opoziția politică crescândă din țara noastră. Susțin pe deplin eforturile președintelui ales în mod legal Igor Dodon și a majorității parlamentare legitime de a forma un nou Guvern, de a păstra pacea și stabilitatea în Republica Moldova.

11.39 Partidul Democrat a demarat o strângere de semnături pentru demiterea lui Dodon, pe motiv de trădare de Patrie, finanțare ilegală din exterior a PSRM şi de uzurpare a puterii în stat.

11.16 Vasile Șova a depus jurământul în calitate de viceprim-ministru pentru Reintegrare, astăzi, în sediul Președinției, în prezența președintelui Republicii Moldova și a premierului Maia Sandu, anunță Dodon pe Facebook.

11.10 Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) cere implicarea partenerilor externi pentru "medierea echilibrată în asigurarea tranziției asumate a puterii". Într-un mesaj pe Facebook, PLDM spune că în Republica Moldova "se duce o luptă acerbă pentru eliberarea statului dintr-o lungă stagnare democratică" și "condamnă cu vehemență orice acțiune care ar duce la destabilizare sau mai ales la acte de violență".

11.08 Zinaida Greceanîi, aleasă în calitate de președinte al Parlamentului de către deputații Blocului ACUM și cei ai PSRM, a anunțat că va solicita astăzi, 10 iunie, Curţii Europene a Drepturilor Omului şi Comisiei de la Veneţia să evalueze deciziile Curţii Constituţionale. (Radio Chișinău)

11.05 Clădirea Guvernului a fost înconjurată de sute de polițiști, inclusiv de luptători din forțele speciale ”Fulger”

10.35 Dodon vrea convocarea de urgență a Consiliului Suprem de Securitate și îi convoacă pe ambasadori

------------------------
Igor Dodon vrea să convoace "în regim de urgență" Consiliul Suprem de Securitate și a dispus să fie "actualizată" componența acestuia. "Am prezidat o ședință de lucru cu consilierii și șefii de direcții ai aparatului PRM, în cadrul căreia am stabilit câteva obiective prioritare pentru următoarele zile. Am menționat necesitatea actualizării componenței Consiliului Suprem de Securitate și convocării în regim de urgență a acestuia”, a scris Dodon pe Facebook, luni dimineață.

Totodată, Dodon anunță că va invita corpul diplomatic acreditat în Republica Moldova la o discuție cu privire la situația actuală din țară. "Am reiterat importanța promulgării legilor adoptate recent de către noua majoritate parlamentară compusă din PSRM și ACUM. Totodată am indicat asupra necesității lansării discuțiilor în Parlament cu privire la stabilirea datei alegerilor generale locale”, a precizat el.

Ședința noului Guvern de la Chișinău se va desfășura la sediul Parlamentului, a declarat Maia Sandu într-o conferință de presă. Maia Sandu nu a precizat de ce ședința Guvernului se va desfășura la Parlament, dar se pare că componența noului Executiv nu are acces în sediul Guvernului.

Maia Sandu a mai spus că nu beneficiază, în calitate de premier, de serviciile de pază din partea SPPS, ceea ce reprezintă o încălcare a legii, iar referitor la declarațiile șefului IGP, Alexandru Pînzari, că nu îl recunoaște pe Andrei Năstase în calitate de ministru de Interne, ea a spus că ar fi o sfidare a ordinii de drept, potrivit Radio Chișinău.

Maia Sandu și Andrei Năstase vorbesc despre instalarea noii guvernări la Chișinău

Maia Sandu susține că în cazul în care mesajele de susținere a Guvernului învestit sâmbătă de noua majoritate parlamentară nu vor fi auzite și înțelese, mai ales de către reprezentanții guvernării democrate, atunci se va recurge la proteste.

Totodată, vicepremierul ales, liderul Partidului Dreptate și Adevăr, Andrei Năstase, susține că începând de astăzi vor exista demisii în rândul funcționarilor publici. Declarațiile au fost făcute la o emisiune la Pro TV, scrie Radio Chișinău, care citează IPN.

Întrebată dacă va merge la discuții cu reprezentanții Partidului Democrat și dacă le va acorda anumite garanții, Maia Sandu spune că "opoziția este invitată la discuții, dar despre garanții nu poate fi vorba”. "Nu acordăm nicio garanție. Noi am venit ca să construim stat de drept, ca să asigurăm justiție independentă și, în aceste condiții, nu poate fi vorba de garanții”, a declarat ea. Maia Sandu și-a exprimat speranța ca această dualitate a puterii să se încheie curând și lucrurile să se clarifice în următoarele zile.

Andrei Năstase consideră că recunoașterea de către partenerii internaționali a Guvernului condus de Maia Sandu este una firească și aduce în albia normalității dinamica politică din ultimele zile. Potrivit lui, recunoașterea Guvernului din partea UE oferă încredere și determinare oamenilor să grăbească, prin atitudinea lor, transferul de putere. "Această recunoaștere încheie drumul pe care fiecare dintre noi l-a parcurs din 24 februarie și până astăzi”, spune Andrei Năstase.

Sâmbătă, după formarea unei majorități parlamentare dintre Partidul Socialiștilor și blocul ACUM, a fost învestit un nou Guvern cu Maia Sandu în funcția de prim-ministru. Andrei Năstase a fost numit ministru de Interne. Totodată, Curtea Constituțională controlată de Vladimir Plahotniuc a declarat neconstituțională învestirea Guvernului, a emis un aviz prin care a dizolvat Parlamentul ales la 24 februarie. De asemenea, Curtea l-a suspendat pe președintele Igor Dodon, șef interimar al statului fiind numit Pavel Filip. Acesta din urmă a anunțat alegeri anticipate în septembrie.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram..*.


20563 vizualizari

 • -4 (26 voturi)    
  Guvernul Maia Sandu (Luni, 10 iunie 2019, 9:57)

  Mazeta [utilizator]

  garantat Igor Dodon.
  • -5 (19 voturi)    
   nu pricep de ce nu fac alegeri anticipate (Luni, 10 iunie 2019, 10:29)

   Bocu' lu'Ioha [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   au depasit termenul de 90 de zile in care trebuia instalat guvernul, legea e clara
   anticipate si gata
   • +8 (12 voturi)    
    Constitutia spun 3 luni (Luni, 10 iunie 2019, 11:54)

    Grigore Popa [anonim] i-a raspuns lui Bocu' lu'Ioha

    CC a interpretat 90 de zile
    • +1 (1 vot)    
     xzxzxzx (Luni, 10 iunie 2019, 14:11)

     solar [utilizator] i-a raspuns lui Grigore Popa

     CHICHIȚE...CONSTITUȚIONALE lăsate dinadins ! Trei luni = 90 zile, dar tot trei luni pot fi si 91-92 de zile ! Tine conte de lunile cu 31 de zile, neamule !
     • 0 (2 voturi)    
      Plathoniuc e omul grupului Mossad (Luni, 10 iunie 2019, 22:40)

      Eliberati Rusia de rusi [utilizator] i-a raspuns lui solar

      Ca si Truica. Schwartzenberg, Beny Steinmetz, Dragnea, ce aveau obligatia sa sifoneze bani in afara tarii.

      La capatul podului e Mossad, care fac orice sa aduca bani pentru tara sfanta (pentru ei).

      Cand au vazut ca nu mai merge pacaleala sa starneasca vesticii la Cruciade, s-au apucat de furat ca sa isi apere tara. Cand sunt prinsi, eject rapid pe pasaport diplomatic inapoi in tara.

      #notmyGod
     • +1 (1 vot)    
      Ba nu ! (Marţi, 11 iunie 2019, 10:31)

      Rahan5 [utilizator] i-a raspuns lui solar

      C.C. poate hotara ca 90 de zile sunt cele trei luni de inceput as lunui an obisnuit:
      Ianuarie 31, Feb 28, Mart 31 = Media 30 !
    • 0 (2 voturi)    
     e destul de clar (Luni, 10 iunie 2019, 16:57)

     Bocu' lu'Ioha [utilizator] i-a raspuns lui Grigore Popa

     dupa 3 luni presedintele poate dizolva parlamentul.
     cele 3 luni pot fi si 90 si 92 de zile, dar oricum ar fi presedintele nu trebuie sa dizolva parlamentul si poate dizolva parlamentul, e alegerea lui.
     deci noul guvern e ok
   • -1 (5 voturi)    
    pai rafa guviern (Luni, 10 iunie 2019, 12:07)

    Lucian Ilea [utilizator] i-a raspuns lui Bocu' lu'Ioha

    cum dracu sa faci alegeri?
    le organizezi tu
    nema guvern nema parliament nema presedinte
    name republica
    anarhia salveaza romania
    • -2 (2 voturi)    
     in ultimele 3 luni cine a guvernat? (Luni, 10 iunie 2019, 16:53)

     Bocu' lu'Ioha [utilizator] i-a raspuns lui Lucian Ilea

     extraterestrii?
   • +2 (4 voturi)    
    Nu e stipulat in constitutie (Luni, 10 iunie 2019, 17:41)

    Caligula [utilizator] i-a raspuns lui Bocu' lu'Ioha

    Articolul 85

    (1) În cazul imposibilităţii formării Guvernului sau al blocării procedurii de adoptare a legilor timp de 3 luni, Preşedintele Republicii Moldova, după consultarea fracţiunilor parlamentare, poate să dizolve Parlamentul.

    Chestia asta cu 90 de zile e o aiureala. Constitutia spune 3 luni, dupa consultare, si ca presedintele poate dar nu "trebuie" sa dizolve Parlamentul. Constitutia e clara si are sens. Daca partidele politice nu ajung la o intelegere si nu sant sanse sa ajunga la o inteleger (consulare), presedintele are dreptul sa dizolve Parlamentul.

    Ceea ce a facut CC e o incalcare grosolana a constituiei.
    • +1 (1 vot)    
     Ba nu !!! (Marţi, 11 iunie 2019, 10:58)

     Rahan5 [utilizator] i-a raspuns lui Caligula

     Conform aceleiasi Constitutii C.C. l-a Suspendat pe Dodon.
     Deci Presedinte Interimar este Pavel Filip. Si acesta a Dizolvat Parlamentul pentru Alegeri Anticipate.
     Oricum ,,o intorci" electoratul care a votat pe ,,romanul" (cu mama rusoaica ) Andrei Nastase, si care a amagit-o pe romanca nascuta in Risipeni- langa Iasi Maia Sandu trebuie sa raspunda alegatorilor romani moldoveni de prin toata Basarabia si care au vut incredere intr-un hotoman ca Andrei Nastase.

     Cedari / ,,tradari" de teritorii catre rusii din Tranansnistria este ,,treaba barbatilor" si nu a femeilor. Nu e normal ca primul roman care se aliaza pe fata cu rusii din Rep. Moldova sa fie o femeie, si sa devina Prim Ministru al Basarabiei si numita cu mana lui Putin.
     Barbatii romani moldoveni unde se ascund? in spatele fustelor lui Maia Sandu?
     Cine isi ia responsabilitatea faptelor unei femei ? care femeie va semna cedarea Transnistriei catre poporul rus, si care rusi au venit in Transnistria doar incepand de vreo 200 de ani ?
     Oricum o intorci este o Tradare a Intereselor Poporului Roman Moldovean.
     Cred ca barbatul Pavel Filip reprezinta mai bine interesele romanilor moldoveni decat barbatii Igor Dodon si Andrei Nastase.
     Maia Sandu nu se pune. E o femeie ,,carierista" care nu stie pe ce lume se afla si se supune rusilor lui Putin pentru un ,,ciolan aruncat" de Prim Ministru.
  • 0 (4 voturi)    
   pare muuuuuult mai capabila (Luni, 10 iunie 2019, 13:45)

   Captain Obvious [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   viorica noastra e vai mama ei
  • -1 (1 vot)    
   garantat stupid (Luni, 10 iunie 2019, 15:57)

   Lucian Ilea [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   deci daca nu itnelegi
   e razboi civil acolo
   io-s pe jumate moldovean
   daca pica multi tari ai Rusiei
   raman io si cu ala Vlady varul meu
  • +3 (3 voturi)    
   retardatul de la MAE ! (Luni, 10 iunie 2019, 16:54)

   Dimijoarei_Obt [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   s-a pus contra, atat Europei cat si Rusiei ! E dus cu pluta boshorogu !
 • +9 (19 voturi)    
  Vlad Plahotniuc este creatia (Luni, 10 iunie 2019, 11:13)

  Frank777 [utilizator]

  serviciului extern care fiind alcatuit din afaceristi verosi si jmekeri l-au sustinut sa edifice in Republica Moldova o retea mafiota dupa tipicul Reteaua Dragnea. Consultantii israelieni si ei prezenti.Acoperirea actiunilor a fost ca Plahotniuc este baiat de treaba si trebuie ajutat ca " asa se face treaba" in Moldova. Astfel s-a constituit o grupare infractionala foarte periculoasa care a jefuit economia a traficat a furat a intimidat s-a substituit statului si a cuprins in fenomenul infractional tot aparatul de stat Moldova devenind un Stat Capturat. Dimensiunea a fost atat de mare incat si Moskova s-a delimitat de Plahotniuc toata organizatia gangstereasca devenind un pericol pentru stabilitatea zonei. Moldova devenise un afganistan gangseresc,placa turnanta pentru comert cu toate marfurile interzise si spalare de bani pentru mafia internationala.Cine din SIE este implicat va fi demis? Reteaua Dragnea era destinata aceluias scop dar in interiorul EU.
  • -8 (14 voturi)    
   mafiotul oligarhul gangsterul Plahotniuc (Luni, 10 iunie 2019, 13:04)

   Mazeta [utilizator] i-a raspuns lui Frank777

   a fost recent în vizită oficială în SUA.
   • +5 (9 voturi)    
    Vizita oficala? (Luni, 10 iunie 2019, 14:28)

    Frank777 [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

    Ce oficiala ca nu are nici o functie. Turist oficial ? Sau ambasadorul Grupului de la Monaco?
  • +7 (7 voturi)    
   xcxcxcx (Luni, 10 iunie 2019, 14:43)

   solar [utilizator] i-a raspuns lui Frank777

   PLACA TURNANTĂ internatională a spălării de bani mafioți EST-VEST este TRANSNISTRIA ! Pe care de 25 de ani nu o clinteste nimeni din temeliile sale ! A rămas pe loc tot acolo unde e , chiar dacă există 5 plus 2 si ”celebra” CUC,adică COMISIA INTERNATIONALĂ DE CONTROL. Basarabia este doar interfața marilor aranjamente caracteristice din raportul KROLL, nici azi publicat sau judecat !
 • -3 (21 voturi)    
  Maia + Dodon(putin) = LOVE (Luni, 10 iunie 2019, 11:32)

  Velma Kelly [utilizator]

  Bravo moldoveni ! Ati infrant !
  • -5 (11 voturi)    
   Maia(Merkel)+Dodon(Putin)=Love (Luni, 10 iunie 2019, 14:32)

   newlook [utilizator] i-a raspuns lui Velma Kelly

   Maia(Merkel)+Dodon(Putin)=Love

   Inainte se numea Ribbentrop+Molotov.
 • +5 (15 voturi)    
  Proverb românesc (Luni, 10 iunie 2019, 11:45)

  doar_un_mesaj [utilizator]

  Fă-te frate cu dracu ca să treci puntea!?
  • +2 (8 voturi)    
   Nu e proverb romanesc. (Luni, 10 iunie 2019, 12:41)

   Rahan5 [utilizator] i-a raspuns lui doar_un_mesaj

   Este proverb de origine slava.
   • 0 (2 voturi)    
    Fie... (Luni, 10 iunie 2019, 18:16)

    doar_un_mesaj [utilizator] i-a raspuns lui Rahan5

    Măcar și de origine asiatică.
  • +9 (11 voturi)    
   corect (Luni, 10 iunie 2019, 13:00)

   freestyle [utilizator] i-a raspuns lui doar_un_mesaj

   numai ca dupa ce treci puntea, te ia dracu.
 • +2 (8 voturi)    
  Deci criza (Luni, 10 iunie 2019, 12:00)

  subcultura [utilizator]

  Un stat adevarat (poate Romania?) si-ar trimite un reprezentant de seama si ar media o solutie:
  - Guvernul struto-camila ramane o perioada
  - Se organizeaza alegeri libere si corecte sub supraveghere internationala si fara turism electoral din Transnistria
  - Fara federalizare
  - Fara amnistie si gratiere.
  • -6 (8 voturi)    
   ...si jos Dragnia! (Luni, 10 iunie 2019, 14:34)

   newlook [utilizator] i-a raspuns lui subcultura

   ...si jos Dragnia!

   Ai uitat!
 • +6 (18 voturi)    
  stare de nedumerire perpetua (Luni, 10 iunie 2019, 12:38)

  tahomir [utilizator]

  pai cum vine asta? nu era Plathoniuc omul rusilor?
  in acelasi timp si Dondon e evident omul rusilor dar acum se cearta intre ei rau de tot.
  Maia Sandu nu era omul rusilor dar acum pentru ca s-a aliat cu Dondon care e omul rusilor a devenit si ea omul rusilor desi lupta impotriva lui Plathonciuc care e omul rusilor.
  Foarte complicat.
  Mai degraba ma concentrez sa descifrez problemele conjugale din clanul lui Stanesecu unde nora senatorului a facut un copil cu fratele nepotului mamei surorii varului sotului sorei nepotului fratelui mamei varului sotiei lui.
  Sunt pe aproape cu rezolvarea acestei ecuatii si in sfarsit tara noastra va avea un candidat la premiul Nobel pentru arbori genealogici si alte chestii ecologice.
  Desi sincer sa fiu eu banuiesc postasul care era negru.
 • +2 (14 voturi)    
  Vocea României (Luni, 10 iunie 2019, 12:53)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Doar flatulațiile lui Meleșcanu se simt. RO nu mai are nic o credibilitate si doar va suferi urmarile jocurilor geo-politie pe care le fac altii pentru noi. Un teritoriu bantuit de hoti care fac legi pentru hoti nu merita sa existe ca stat.
 • -2 (4 voturi)    
  UE este un organism (Luni, 10 iunie 2019, 22:25)

  Rahan5 [utilizator]

  principial si birocratic. Adica orice mare Organizatie
  Statala / Multi-statala democratica sustine ,,din oficiu" orice incercare a unor politicieni ( mai ales ditr-o tara cu mari dificultati cum e Rep. Moldova) de a face un nou Guvern de catre un Parlament ales Democratic care poate da o sansa in plus la o asa zisa stabilitate politica.
  Dar din punct de vedere Constitutional Guvernul lui Maia Sandu se pare ca nu exista. (Nu m-am apucat citesc Constitutia din Rep. Moldova, dar asta nu inseamna ca C.C. de la ei nu putea desfinta Guvernul Maia Sandu in mod Legal ).
  A nu se face confuzie asupra ,,Dreptului unui Parlament de a emite Legi" (inclusiv Investituri de Guverne).
  Prin Constitutie C.C. poate constata ca cele 90 de zile au exipirat, (C.C. hotareste ca lunile de exemplu incep cu inceputul anului : Ianuarie 31 zile , Feb 28 zile, Martie 31. Media este de 30 zile. Deci Parlamentul nu mai avea Drept Constitutional sa emita Legi de Investire a Guvernului. Deci Investirea este nula.
  Din punct de vedere Moral de asemena lucrurile sunt in regula. A fost tot timpul necesar in 90 de zile sa se se faca Guvernul, dar nu fusese inca arestat Dragnea in Romania si se poate ca asta a dat un fals optimism lui Putin si Dodon ptr. a intarzia sa faca aceasta oferta pentru Maia Sandu. Pana ,,s-a mai scarpinat Putin la cap" ce sa faca au trecut cele 90 de zile si ocazia s-a dus. Cum zic oltenii: ,,Ocazia fuse si se duse." :-)))
  Alegerile au fost in febuarie, si a trecut deja o gramada de timp de atunci, iar ce au facut acum deputatii ,,ACUM" cu Dodon nu se mai potriveste cu promisiunile facute electoratului de catre ,,Blocul ACUM"" de atunci. Deci este absolut moral sa fie Alegeri Anticipate.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by