VIDEO Bătălie cruntă pentru putere în R. Moldova: Curtea Constituțională l-a suspendat pe Dodon și a dizolvat Parlamentul, Pavel Filip a anunțat alegeri anticipate / Maia Sandu cere instituțiilor să treacă de partea poporului și a convocat o primă ședință de Guvern

de Red. Știri     HotNews.ro
Duminică, 9 iunie 2019, 9:23 Actualitate | Internaţional


Corturi in fata ministerului de interne de la Chisinau
Foto: Captura Facebook
Bătălia pentru putere în Republica Moldova s-a acutizat duminică, zi în care Curtea Constituțională controlată de Vladimir Plahotniuc l-a suspendat pe președintele Igor Dodon și a dizolvat Parlamentul, șef interimar al statului fiind numit Pavel Filip. Acesta din urmă a anunțat alegeri anticipate în septembrie. Atmosfera a fost tensionată la Chișinău și de un protest organizat de Partidul Democrat al oligarhului Plahotniuc, care a adus oameni cu autobuzele, iar în fața instituțiilor statului au fost instalate corturi. De cealaltă parte, Igor Dodon a cerut ajutor internațional pentru tranziția puterii către noua majoritate, iar premierul numit ieri de legislativ, Maia Sandu, a făcut apel la instituții să treacă de partea poporului. Deputații au adoptat duminică o hotărâre prin care declară ca fostul Guvern Filip este ilegal, iar statul a fost uzurpat.


Incertitudinea pare să domnească în Republica Moldova, unde deși Uniunea Europeană recunoaște legitimitatea Guvernului condus de Maia Sandu, iar alegerea socialistei Zinaida Greceanîi în funcția de președinte al Parlamentului de la Chișinău a provocat un lanț de mesaje apreciative de la Moscova, CCM spune că președinte interimar trebuie să fie Pavel Filip și a declarat neconstituțional decretul privind numirea Maiei Sandu în funcția de premier.

În acest context, Maia Sandu a facut apel la angajații ministerului de interne să nu blocheze activitatea instituțiilor, în schimb șeful Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Pânzari, refuză să se subordoneze noului ministru de Interne numit sâmbătă în Parlament, Andrei Năstase. Totodată, premierul a convocat pentru luni o primă ședință de guvern, pentru a fi discutate mai multe demiteri ale unor șefi de instituții.

Reacții au fost și din partea României, atât președintele Klaus Iohannis, cât și Guvernul de la București apelând la dialog între forțele politice din Moldova.

Desfășurarea evenimentelor de duminică, LIVETEXT pe HotNews.ro:

19.45: Prim-ministrul învestit de majoritatea parlamentară ACUM-PSRM apreciază poziția Înaltului Reprezentant, vicepreședintele, Federica Mogherini, prin care Uniunea Europeană a recunoscut oficial Guvernul legitim votat ieri de Parlament. Maia Sandu a adăugat că a chemat la dialog opoziția parlamentară pentru a desfășura tranziția pașnică a puterii.

Acest pas important este un argument în plus pentru ca fosta guvernare să accepte tranziția pașnică a puterii”, afirmă Maia Sandu.

”Fiecare cetățean al țării noastre, deopotrivă cu partenerii noștri din străinătate, își pun speranțe în noul guvern. Vreau să vă asigur că, spre deosebire de fostul guvern, vom respecta toate angajamentele cu privire la reforme și principiile fundamentale stabilite în Acordul de Asociere. Respectul pentru statul de drept, democrație și drepturile omului sunt temelia pe care vom edifica relația noastră cu Uniunea Europeană.
Apreciem și împărtășim apelul Uniunii Europene la calm și cumpătare. Noi am chemat la dialog reprezentanții opoziției parlamentare și rămânem deschiși în acest sens. Tranziția pașnică a puterii este unica soluție acceptabilă pentru ieșirea din criza politică declanșată de cei care se țin de fotolii și de putere în pofida voinței alegătorilor exprimate pe 24 februarie”, a mai spus Maia Sandu.

18.30: Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Federica Mogherini și comisarul european Johannes Hahn transmit că UE este „pregătită să colaboreze cu guvernul legitim din punct de vedere democratic

17.39: 86 de organizaţii neguvernamentale (ONG) cer demisia tuturor judecătorilor Curţii Constituţionale a Republicii Moldova, acuzaţi că au acţionat exclusiv în interesul unui partid politic, relatează duminică Radio Chişinău.

17.00: Consiliul Europei cere tuturor forțelor politice din Moldova să acționeze în mod responsabil și calm în situația actuală. Europenii recomandă ca problemele politice să fie „dezbătute și soluționate de reprezentanții aleși în mod democratic în Parlament”, potrivit agora.md.


16.23: Maia Sandu convoacă pentru luni, 10 iunie, ședința Guvernului nou ales. Cabinetul de miniștri învestit ieri prin votul celor 61 de deputați PSRM și ACUM se va întruni în clădirea Parlamentului, la ora 11:00, a anunțat duminică premierul. Potrivit liderei PAS, subiectele care vor fi discutate țin inclusiv de mai multe demisii ale șefilor de instituții. Sandu a spus că mâine va merge și la Guvern, dar nu a precizat când anume. (Agora.md)

15.35: Prim-ministrul Republicii Moldova, Maia Sandu, a cerut funcționarilor publici să susțină noul Guvern.

15.07 Plahotniuc a cerut susținătorilor săi care pot rămâne în centrul Chișinăului să „apere pașnic” instituțiile statului. ”Vreau să vă mulțumesc pentru susținere. Cei care vor să plece acasă – să plece. Dar cei care vor să rămână, să mergem să apărăm pașnic instituțiile statului, iar celor care vor încerca să le ia cu asalt, le vom arata fermitatea noastră”, a declat președintele PDM, Vlad Plahotniuc, la finalul mitingului din Piața Marii Adunări Naționale.

14.40: Organizația FreeMoldova face apel către presă ca în știrile redactate în care este menționată Curtea Constituțională să fie adăugată și expresia ”instituție temporar capturată de PD”.

„Ziarul de Gardă Unimedia portal de ştiri Agora.md TV8.MD JurnalTV.md Protv Chișinău - Avem putere dublă în stat, una legitimă, votată de cetățeni, și una nelegitimă, capturată de PD. Prezentați lucrurile ca atare. Rolul presei este mai important decât oricând. Vă rugăm ca atunci când menționați Curtea Constituțională să adăugați: „Curtea Constituțională, instituție temporar capturată de PD”. Pentru noile știri, dar redactați, vă rugăm, și știrile publicate deja online. La fel, când vorbiți despre alegeri anticipate, nu le prezentați ca un fapt, ci ca o „propunere care contravine Constituției”. Este responsabilitatea noastră a tuturor, dar în special a jurnaliștilor, felul în care prezentăm lucrurile. Nu slujiți dictatorului. Știm că nu o faceți intenționat. Serviți țării și poporului.”

14.25: Șeful Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Pânzari, refuză să se subordoneze noului ministru de Interne numit sâmbătă în Parlament, Andrei Năstase. Într-o declarație pentru tv8.md, șeful IGP spune că ministrul lui este ministrul Jizdan.

14.20: Mitingul PDM a luat sfârșit. „Mergem pașnic acasă” și „să nu cădem pradă emoțiilor”, acesta a fost mesajul de sfârșit de manifestație a lui Vladimir Plahotniuc. Liderul democraților a mulțumit mulțimii că „i-a fost alături”. După câteva momente mulțimea a început să plece.

14.00 Manifensații PDM din Piața Marii Adunări Naționale s-au îndreptat către clădirea Președinției. Aceștia cer demisia lui Igor Dodon scandând: „La pușcărie”, „Demisia”, „Fricosul”. Ei au aruncat mai mulți curcani în curtea reședinței de stat.13.39 Dodon: Există două soluții pentru situația din țară / Președintele moldovean spune că a fost astăzi la Ambasada Rusiei, iar Maia Sandu a discutat cu partenerii occidentali

13.06 Guvernul României transmite că urmărește îndeaproape evoluțiile politice din Republica Moldova:

”România, ca stat care deține Președinția Consiliului Uniunii Europene și care susține ferm parcursul european al Republicii Moldova, face un apel la toate forțele politice să respecte procesul democratic și voința cetățenilor exprimată prin vot la alegerile din februarie 2019. Cetățenii Republicii Moldova au nevoie de o soluție negociată politic care să le asigure prosperitatea, continuarea reformelor și consolidarea parcursului pro-european.”

12.58 Maia Sandu face apel la angajații ministerului de interne să nu blocheze activitatea instituțiilor: „În calitate de prim-ministru, mă adresez polițiștilor, carabinierilor, Instituțiilor penitenciare, trupelor speciale. Ieri a fost aleasă o nouă conducere a Parlamentului și învestit un nou Guvern care trebuie să intre în funcție. Guvernul învestit ieri reprezintă puterea legitimă a RM și este susținut de majoritatea cetățenilor și de prietenii de peste hotare. Guvernul își va îndeplini atribuțiile și acest lucru trebuie să se întâmple democratic și pașnic. Vă solicit să nu vă implicați în blocarea activității statului”. (Ziarul de Gardă)

12.36 Igor Dodon, declarație publică de la Parlament. „Nu cred că cineva credea că Plahotniuc o să plece. Sunt mai multe soluții. Susținătorii noștri erau gata să vină azi la Chișinău. Noi le-am spus să stea acasă. Eu nu exclud că cuiva pot să-i crape nervii. Eu sunt gata la orice scenarii. Procesul a început. Ceea ce a fost anterior nu va mai fi.

12.20 În Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău sunt mii de susținători ai Partidului Democrat. Liderii PDM au făcut o baie de mulțime apoi au început să promită de la tribună mărirea pensiilor și bani pentru copii și să-i critice pe cei care vor federalizarea țării. Mulțimea strigă: ”Dodon e trădătorul!”

"A încercat (n.r.: Dodon) să federalizeze țărișoara noastră, să o împartă pe raioane, să o dea străinilor. Pentru că el a trădat poporul. Dupa fărădelegile făcute, Dodon trebuie să demisioneze și trebuie să organizăm concomitent cu alegerile anticipate și alegerea unui nou președinte al Moldovei, din neamul nostru", a spus Vlad Plahotniuc, în timpul mitingului. (Publika.md)12.03 Autobuze și microbuze cu manifestanți:


11.42 Reacția lui Dodon după ce CCM l-a demis: ”Singura cale de ieșire este mobilizarea externă și internă, presiunea și rezistența dură la uzurpatori”. (Ziarul de Gardă)

11.16 De cealaltă parte a baricadei, Pavel Filip anunță că pe 6 septembrie vor fi organizate alegeri anticipate.

11.07 Deputații au adoptat o hotărâre prin care declară ca fostul Guvern Filip este ilegal, iar statul a fost uzurpat. Ședința Parlamentului a fost declarată închisă. Zinaida Greceanîi i-a chemat în birou pe Maia Sandu și Andrei Năstase.

10.53 Parlamentul de la Chișinău a început ședința de duminică. Premierul Maia Sandu a cerut instituțiilor de stat să treacă de partea poporului. Ion Ceban, deputat PSRM: "Vom sesiza Consiliul de securitate ONU privind abuzurile Curtii Constituționale." (ProTV Chișinău)

10.45 Protestatarii care au fost aduși cu microbuze și autobuze și merg în grupuri organizate se îndreaptă spre Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, unde Partidul Democrat a ridicat o scenă.

10.24 Curtea Constituțională spune că a dizolvat Parlamentul și va anunța data alegerilor anticipate. Decizia a fost luată pe repede înainte la sesizare lui Pavel Filip, cel despre care spune că este premierul de fapt al țării

10.16 Curtea Constituțională din R. Moldova, în război total cu noua putere: CCM anunță că l-a demis pe Dodon și îl pune interimar pe Filip

09.51 Dodon cere ajutor internațional pentru schimbarea de regim din R. Moldova: ”Partidul Democrat nu intenționează să transmită pe cale pașnică puterea”

09.39 Val de felicitări dinspre Moscova după alegerea Zinaidei Greceanîi în funcția de președinte al Parlamentului de la Chișinău

09.25 Deputatii au inceput sa vina la ședința parlamentului. Andrei Năstase: „Regimul consideră că poate să dea foc la țară, numai să scape Plahotniuc. El recurge la misiuni paramilitare, întrucât poliția nu mai vrea să se implice în așa ceva” (ProTV Chișinău)

---------------
Protestatarii au instalat corturi în fața unor ministere, a procuraturii, a Curții Constituționale și a Guvernului, spunând că vor să apere instituțiile de ”trădătorii” din Partidul Socialist și din Blocul politic ACUM. De asemenea, tot peste noapte, în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău a apărut o scenă mare cu însemnele Partidului Democrat.

Amintim că, sâmbătă, socialiștii președintelui Dodon și pro-europenii ACUM au semnat un acord de ”dezoligarhizare” a țării, au ales un președinte al Parlamentului și au numit un nou guvern, condus de Maia Sandu. Curtea Constituțională, considerată sub influența oligarhului Plahotniuc, a dat mai multe decizii prin care a spus că Parlamentul trebuia dizolvat, alegerea Zinaidei Greceanîi drept președinte al Parlamentului și numirea noului guvern sunt neconstituționale.

Tot sâmbătă, Parlamentul de la Chișinău a adoptat o declarație prin care declară Republica Moldova ”Stat capturat” și a votat pentru demiterea liderului parchetului anticorupție și a șefului serviciului secret.

Partidul Democrat a răspuns acuzând o ”lovitură de stat” și cerând alegeri parlamentare și prezidențiale.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

44001 vizualizari

 • -22 (38 voturi)    
  întreb, nu dau cu parul (Duminică, 9 iunie 2019, 9:29)

  Mazeta [utilizator]

  Oare ce ar zice UE dacă Parlamentul României ar schimba într-o singură zi „guvernul, conducerea parchetelor, a Curții Supreme, a serviciilor secrete, a Comisiei Electorale, etc.”.?
  • +18 (26 voturi)    
   Moldova nu-i parte a UE. (Duminică, 9 iunie 2019, 9:41)

   asavreau [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   Când stai cu curul între două luntri,te mai și uzi.
   • -6 (14 voturi)    
    Si care e voința cetățenilor? Parlament în blocaj? (Duminică, 9 iunie 2019, 13:35)

    simplex1 [utilizator] i-a raspuns lui asavreau

    Voința cetățenilor este un parlament nefuncțional. Ce sa respecți?!

    Citat:
    ”România, ca stat care deține Președinția Consiliului Uniunii Europene și care susține ferm parcursul european al Republicii Moldova, face un apel la toate forțele politice să respecte procesul democratic și voința cetățenilor exprimată prin vot la alegerile din februarie 2019. Cetățenii Republicii Moldova au nevoie de o soluție negociată politic care să le asigure prosperitatea, continuarea reformelor și consolidarea parcursului pro-european.”
    • +4 (8 voturi)    
     acolo unde trebuie paznic, la paznic, la paznic... (Duminică, 9 iunie 2019, 14:29)

     Poiana lui Occam [utilizator] i-a raspuns lui simplex1

     etc.
     Astea sunt culturile si societatile non-europene.
     Unde cuvantul, onoarea, bunul-simt sunt mofturi.
     La noi nu e grav sa minti sau sa furi.
     Grav e sa te prinda. Atunci e vorba de ghinion.
     csf?ncsf
     • +3 (7 voturi)    
      Ce daca esti prins in societatile alea (Duminică, 9 iunie 2019, 16:11)

      Eliberati Rusia de rusi [utilizator] i-a raspuns lui Poiana lui Occam

      Merge foarte bine datul la intors.
      Vezi India, Rusia, China, unde toti oamenii mint de rup si se grabesc undeva, de se baga in fata unul altuia.
      Si de ce tare se grabesc, uite ce departe au ajuns. :))))
   • +1 (9 voturi)    
    Si in care luntre (Duminică, 9 iunie 2019, 14:12)

    Nickson [utilizator] i-a raspuns lui asavreau

    se afla acum Romania? Are Romania o pozitie in aceasta situatie?
  • +18 (22 voturi)    
   Ca sa dispara P$D (Duminică, 9 iunie 2019, 10:01)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   Nu ii exclus
   Mai mult Legea Ticu + Legea Confiscarii Extinse Macovei ar fi un model pro european
  • +11 (11 voturi)    
   Ce interesanta perspectiva ai ! (Duminică, 9 iunie 2019, 14:22)

   Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   Dar o decizie scandalos de gresita a Curtii Constitutionale trebuie inghitita pt ca nu exista cineva de-asupra acestui organism politic !
   • +6 (6 voturi)    
    Aici cred ca e o chestiune de principiu (Duminică, 9 iunie 2019, 16:39)

    Caligula [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

    Poate o institutie numita sa ia decizii care invalideaza o institutie aleasa prin vot?

    CCR-ul are un rol limitat. Nu se poate substituii votul majoritar din parlament.
    • +1 (3 voturi)    
     In functie de cum e croita Constitutia poate ! (Duminică, 9 iunie 2019, 17:42)

     Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Caligula

     A se vedea in cazul Romaniei si al Republicii Moldova !
     La noi de exemplu CCR nu poate fi pus cu botul pe labe decat daca se dau legi prin care i se reduce bugetul, adica daca sre fac presiuni asupra sa ori dacase dau OUG-uri prin care i se stirbesc competentele, puterile, asta insemnandinsa ca Guvernul isi asuma voit incalcarea Constitutiei, deoarece nu se poate dispune in domeniul CCR decat prin legi !
    • +3 (3 voturi)    
     Ar fi groaznic sa nu i se poata substitui ! (Duminică, 9 iunie 2019, 17:45)

     Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Caligula

     Ar insemna altfel ca Parlamentul face ce vrea ! Ori CCR tocmai de aceeea a fost "Inventat" sa impiedice Parlamentul sa devina neconstitutional.
     In cazul ambelor institutii lipseste masura. Altfel lucrurile ar fi ok !
     • +2 (2 voturi)    
      Nu chiar asa (Duminică, 9 iunie 2019, 18:27)

      Caligula [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

      Cine impiedica CCR-ul sa nu ia decizii neconstitutionale? Nimeni? Ca e o chestie de interpretare cand se termina cele 90 de zile.

      Sa ajuns la o intelegere intre reprezentati. Asta e mai important decat momentul cand cronometru a fost pus in miscare - dupa unii sau dupa altii.
     • +3 (3 voturi)    
      Mai la detaliu (Duminică, 9 iunie 2019, 20:40)

      Caligula [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

      Constitutia spune 3 luni nu 90 de zile (vezi sesizarea ONG). CCR a luat o decizie clar neconstitutionala.
  • +1 (5 voturi)    
   mazeta (Duminică, 9 iunie 2019, 19:34)

   NuSuportProstii [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   comisia ar zice caCEI ca tine sunt idioti :)
 • +15 (21 voturi)    
  Lectie (Duminică, 9 iunie 2019, 10:45)

  florinos [utilizator]

  Oare Psd si Dragnea au primit si ei bani din Rusia ?
  Teodorovici era bănuit pentru escale in Moscova.
  • +9 (11 voturi)    
   PSD = CCCP (Duminică, 9 iunie 2019, 13:50)

   farty [utilizator] i-a raspuns lui florinos

   Sunt clar finantati de rusi. Iliescu - presedinte onorific al partidului - este cetatean rus (cu pasaport, cu toate actele in regula), Geoana a fost si el scolit la Moscova (mai stiti cand l-a ars Basescu la dezbatarea aia de vis din 2009? Magnific!!!). Deci, nu incape indoiala!
 • +3 (19 voturi)    
  Dodon, Plahotniuc... (Duminică, 9 iunie 2019, 11:08)

  Observator roman [utilizator]

  ...ăștia sunt moldovenii „di piste Prut”?
  Atunci mai bine să rămână piste Prut, până se trezește populația o să fim în secolul XXII !!!
  • +1 (7 voturi)    
   Si Dancila (Duminică, 9 iunie 2019, 14:32)

   Nickson [utilizator] i-a raspuns lui Observator roman

   Ponta, Iliescu si altii romani di pi Dimbovita unde trebuie sa stea ca cei ca tine sa se simta in sec. XXI?
  • +1 (5 voturi)    
   Ia zi si de Andrei Nastase, (Duminică, 9 iunie 2019, 16:17)

   Rahan5 [utilizator] i-a raspuns lui Observator roman

   care are mama rusoaica !
   In harababura asta doar Maia Sandu e get- beget romanca.
   Dar (ca intr-o ,,Monstuasa Coalitie") se aliaza cu filo-rusii-putinistii Dodon si Andrei Nastase pentru a pune mana pe putere.
 • +1 (25 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Duminică, 9 iunie 2019, 12:12)

  [anonim]

  • -3 (13 voturi)    
   Te plateste (Duminică, 9 iunie 2019, 14:34)

   Nickson [utilizator] i-a raspuns lui

   Orban de la Budapesta ca sa postezi asemenea texte antiromanesti? Va e teama de o Romanie reintregita?
 • +11 (15 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Duminică, 9 iunie 2019, 13:33)

  [anonim]

  • +12 (14 voturi)    
   Un pic gresit, e un fel de SOV de Moldova (Duminică, 9 iunie 2019, 14:51)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui

   SOV combinat cu Voiculescu daca le-ar fi iesit jocurile acum 10-12 ani.
   • +4 (6 voturi)    
    Corect (Duminică, 9 iunie 2019, 15:26)

    un domn [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

    Insa cu specificatia: sunt 50 % filorusi
   • +3 (3 voturi)    
    Adevarul e ca... (Duminică, 9 iunie 2019, 22:33)

    farty [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

    Daca iesea Geoana in 2009, nimeni nu ne mai putea salva. Astazi am fi fost mai rau decat moldovenii. Nu ca Basescu ar fi Mesia... in nici un caz. Doar ca, din pacate, el a fost singurul om potrivit la momentul potrivit.
 • -9 (15 voturi)    
  Tot ce putem face este sa fim spectatori,sa pariem (Duminică, 9 iunie 2019, 13:45)

  farty [utilizator]

  Moldova... din pacate e un teritoriu pierdut definitiv. Oamenii sunt atat de bulversati si de amestecati incat, trebuie lasati sa se descurce singuri. Desi, ca un paradox, acolo faci ordine numai cu mitraliera si cu tancurile. Asa a fost inca din 1821 (chiar daca nu existau tancuri si nici mitraliere), asa e si in 2019. Iar noi nu ne vom baga... nu vrem sa ne punem rau cu rusii. Oricum, ne urasc atat de mult, incat in eventualitatea unui razboi mondial noi vom fi prima lor tinta (ideologic vorbind, rusii urasc Romania cel mai mult dintre toate natiile, mai mult inclusiv decat China, Ucraina sau Japonia). Asta mai lipseste... sa ne bagam coada si in Republica Moldova.
  • +1 (3 voturi)    
   1812 (Duminică, 9 iunie 2019, 13:56)

   farty [utilizator] i-a raspuns lui farty

   Typo
  • +7 (11 voturi)    
   Vad ca postacii (Duminică, 9 iunie 2019, 14:38)

   Nickson [utilizator] i-a raspuns lui farty

   antiromanesti nu se pot linisti. Nu va este suficient sa animati antagonismele marunte inre munteni si ardeleni, vreti ca toti romanii sa se dusmaneasca intre ei. Unde e Mihai Viteazul sa va arate unde e stanga si unde e dreapta?
   • -7 (9 voturi)    
    Ok, (Duminică, 9 iunie 2019, 14:48)

    farty [utilizator] i-a raspuns lui Nickson

    ... si ce treaba am eu cu asta, de ai dat reply la postarea mea? Ca nu inteleg!
    • -2 (6 voturi)    
     Termenul de (Duminică, 9 iunie 2019, 16:35)

     Nickson [utilizator] i-a raspuns lui farty

     postac antiromanesc te priveste direct.
     • -1 (3 voturi)    
      Neuron busit (Duminică, 9 iunie 2019, 20:51)

      farty [utilizator] i-a raspuns lui Nickson

      Daca atat iti permite neuronul... pacat. Eu am zis cu totul si cu totul altceva. Apropo, sa nu te intrebi niciodata de ce romanii nu vor prefera niciodata extremistii nationalisti la putere. Toti sunt dupa chipul si asemanarea ta.
 • -9 (15 voturi)    
  ca responsabil ca politica externa (Duminică, 9 iunie 2019, 14:39)

  Je__ [utilizator]

  majestatea sa herr Santa Claus, urmareste cu atentie si ingrijorare situatia

  Chiar declara ca a fost luat prin surprindere in timpul unei sieste de weekend la Sibiu
  • -5 (9 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Duminică, 9 iunie 2019, 16:00)

   [anonim] i-a raspuns lui Je__

   • +1 (1 vot)    
    Ce faceti, va raspundeti intre voi, postacilor? (Luni, 10 iunie 2019, 9:55)

    midufi [utilizator] i-a raspuns lui

    Mai rasfirati, tovarasi, mai rasfirati!
    Jos ciuma rosie: psd-alde-udmr !
 • +1 (5 voturi)    
  Somalia Europei (Duminică, 9 iunie 2019, 19:41)

  Ellis [utilizator]

  Republica Moldova devine stat esuat, ce altceva mai pot sa zic?
 • 0 (2 voturi)    
  Chițibușurile legitimității (Duminică, 9 iunie 2019, 21:02)

  clencix [utilizator]

  Legitim este guvernul nou dacă s-a format în timpul celor 3 luni de răgaz, iar dacă au trecut cele 3 luni legitim e guvernul vechi. Înțeleg ca măsurarea celor 3 luni expira la 90 zile numărate în 7 iunie, dar la 9 iunie dacă se considera la același număr de zi de peste 3 luni.
 • +1 (5 voturi)    
  Pentru crize mari exista rezolvari simple (Duminică, 9 iunie 2019, 22:27)

  Ioko [utilizator]

  Am văzut multe variante la povestea asta aşa că o să mi-o spun şi eu care e mai simplă şi mai exactă:
  ----------------
  Dodon presupun că a primit unele ultimaturi ca să rezolve problema din Moldova dacă mai vrea susţinere şi să îl înlăture pe Plahotniuc prin orice mijloace, că îl cumpăra sau îl înlătura.
  Şi cum Dodon nu a reuşit să îl cumpere pe Plahotniuc a mers pe varianta să îl înlăture şi să o facă cu mâna celorlalţi care nu erau de nici o parte şi în felul ăsta nici nu se murdărea şi a dat toată puterea lui Maia Sandu care ştia că o să îl înlăture pe Plahotniuc.
  Plahotniuc când a văzut că vor să îl înlăture a dat acele filmări să lovească în Dodon ca să poată şi el contraataca prin intermediul populaţiei.
  ----------------
  Ştiţi cum poate fi rezolvată această problemă?.....MĂI MOLDOVENILOR I-A DAŢII TOATĂ SUSŢINEREA LUI MAIA SANDU SĂ ÎI ÎNDEPĂRTEZE ŞI PE DODON ŞI PE PALTHONIUC CĂ TOCMAI I-A DAT OCAZIA ASTA ŞI ÎN FELUL ĂSTA SCĂPAŢI ŞI DE RUŞI ŞI DE CORUPŢI ŞI ALEGEŢI UN PREŞEDINTE MOLDOVEAN PENTRU MOLDOVENI ŞI O CONDUCERE MOLDOVEANĂ FĂRĂ INCURSIUNI RUSEŞTI ŞI CORUPTE ŞI V-AŢI REZOLVAT TOATE PROBLEMELE DINTR-O SINGURĂ LOVITURĂ!
 • -3 (3 voturi)    
  confuz (Duminică, 9 iunie 2019, 23:44)

  edux [utilizator]

  Recunosc, sunt confuz...

  Înțeleg că Dodon, care până acum era tratat de Hotnews drept președinte rusofil, acum este personajul pozitiv, da? Iar Curtea Constituțională, despre care nimeni nu ne-a zis până acum că ar fi nașpa, ba dimpotrivă, chiar l-a suspendat pe Dodon de vreo trei ori, este personajul negativ? Și asta pentru că, zice Hotnews, este controlată de Plahotniuc? Păi ce e asta, o axiomă? Pe ce se bazează zicerea Hotnews? Și dacă ar fi așa, să zicem, înțeleg că Plahotniuc e dușmanul lui Dodon și al rușilor? Adică asta e rău, acum?

  Păi și noi cu cine ținem, bre?
  • 0 (2 voturi)    
   Ia fa un efort, nitel (Luni, 10 iunie 2019, 9:56)

   midufi [utilizator] i-a raspuns lui edux

   si mai lasa misto-urile ieftine.
   Asta, daca ai ceva adevarat de zis.
   Jos ciuma rosie: psd-alde-udmr !
   • -1 (1 vot)    
    Păi și eu ce zic, prietene... (Luni, 10 iunie 2019, 11:21)

    edux [utilizator] i-a raspuns lui midufi

    doar că nu prea îi înțeleg pe ăștia ca tine care strigă „Jos ciuma roșie!” și pe urmă îi văd pe aici cu pancarte cu „Sus Dodon!”...


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by