Prim-ministrul Republicii Moldova, Maia Sandu, a ținut duminică un discurs prin care le-a transmis funcționarilor publici că noul Guvern dorește să elibereze instituțiile statului de controlul politic și a cerut susținerea acestora în perioada de transfer a puterii.

Maia SanduFoto: Captura Privesc.eu

Prim-ministrul a condamnat faptul că instituțiile publice s-au aflat în ultimii ani sub control politic și a garantat funcționarilor că acest lucru urmează să se schimbe.

„Ne dorim ca funcționarii publici să aibă o singură autoritate: legea. Știm că în ultimii ani ați fost presați să îndepliniți ordinele primite de la Partidul Democrat, iar acest lucru nu e normal într-un stat democratic”, a transmis Maia Sandu.

„Stimaţi funcţionari!

Ţara noastră trăieşte acum timpuri de cumpănă. Fosta guvernare oligarhică nu doreşte să plece benevol de la putere şi încearcă să vă implice în jocurile ei murdare. De aceea, este important să conştientizaţi că trecerea paşnică a puterii depinde acum de voi. Încrederea oamenilor în instituţii și în propria țară depinde acum de loialitatea voastră faţă de Lege şi cetăţeni! Vă îndemn să susţineţi eforturile noului Guvern legitim şi să construim împreună o Ţară liberă şi prosperă! Nu ascultați de indicațiile ilegale și nedemocratice ale lui Plahotniuc împotriva propriului popor! El vrea să vă folosească drept scut pentru ca să se apere doar pe sine. Lui nu-i pasă de voi. Lui nu-i pasă de lege. Voi sunteți mai mulți și mai puternici. Nu ieșiți în stradă la îndemnul uzurpatorului! Aveți încredere că, în curând, vă vom elibera de cei care astăzi vă impun să luați decizii împotriva legii și voinței voastre”, arată mesajul premierului Maia Sandu, potrivit Unimedia.

Asta, după ce a cerut anterior angajaților ministerului de interne să nu blocheze activitatea instituțiilor, însă șeful Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Pânzari, refuză să se subordoneze noului ministru de Interne, Andrei Năstase.