Președintele american, Donald Trump, a declarat că o decizie privind Siria va fi luată "cât de curând", informeazăBBC.Ambasadorul rus la ONU, Vasili Nebenzia, a declarat că "nu poate exclude" posibilitatea unui război între Rusia și SUA, în timp ce președintele francez, Emmanuel Macron, susține că are "dovada" care demonstrează că guvernul sirian a atacat Douma cu arme chimice. În Marea Britanie, miniștrii au convenit "asupra necesității de a acționa" în Siria pentru a "descuraja folosirea în continuare a armelor chimice".

HotNews.roFoto: Hotnews

Trump a spus că el și echipa sa analizează "foarte, foarte serios" situația, ca răspuns la atacul chimic din orașul Douma din Siria și că o decizie va fi luată curând.

Puterile occidentale sunt pregătite pentru un atac, însă Rusia, aliat al Siriei, se opune unei astfel de acțiuni.

Ambasadorul rus la ONU, Vasili Nebenzia, a declarat că "nu poate exclude" posibilitatea unui război între Rusia și SUA.

"Prioritatea este de a evita pericolul unui conflict", a afirmat joi Nebenzia, la finalul unei reuniuni cu ușile închise a membrilor Consiliului de Securitate.

Președintele francez, Emmanuel Macron, susține că are "dovada"care demonstrează că guvernul sirian a atacat Douma cu arme chimice.

În Marea Britanie, miniștrii au convenit "asupra necesității de a acționa" în Siria pentru a "descuraja folosirea în continuare a armelor chimice".

După o convorbire care a avut loc joi, May și Trump au fost de acord să "continue să colaboreze îndeaproape".

Germania nu va participa la o eventuală acțiune militară în Siria, dar susține transmiterea mesajului potrivit căruia o folosire a armamentului chimic este inacceptabilă, a declarat joi cancelarul german Angela Merkel.

Merkel a subliniat importanța unei poziții comune ca răspuns la presupusul atac chimic de la Douma, pe care Occidentul îl impută forțelor președintelui sirian Bashar al-Assad.

"Germania nu va participa la o posibilă acțiune militară -vreau să subliniez din nou că nu există decizii -, dar vedem și susținem să se facă totul pentru a se transmite un semnal că această folosire a armelor chimice nu este acceptabilă", a declarat Merkel pentru presă la Berlin.

Cancelarul a mai anunțat că a discutat joi cu președintele francez Emmanuel Macron, care a discutat cu regularitate săptămâna aceasta cu președintele american Donald Trump despre răspunsul cel mai eficient fată de presupusul atac chimic.