Studioul Warner Bros., care îşi sărbătoreşte cea de-a 100-a aniversare, a dezvăluit marţi, la CinemaCon, un program încărcat pentru cinematografele americane, în frunte cu viziunea sa asupra păpuşii „Barbie” şi mai multe filme cu supereroi din universul DC Comics, informează AFP și Agerpres.

Zendaya si Timothee Chalamet in primul film „Dune”Foto: Landmark / Profimedia Images

Studioul a profitat de această mare reuniune a proprietarilor de săli de cinema, care are loc anual la Las Vegas, pentru a-i linişti pe cei încă „convalescenţi” după pandemia de COVID-19, în pofida unei reveniri treptate a publicului în cinematografe.

„Nu vrem să facem filme destinate doar pentru streaming”, a declarat noul CEO David Zaslav, care a supervizat anul trecut fuziunea Warner cu Discovery. În timp ce predecesorul său a fost criticat pentru că a produs filme difuzate direct pe serviciul de streaming al grupului, HBO Max, Zaslav a susţinut la CinemaCon că Warner „nu se grăbeşte să aducă filmele” pe această platformă.

Studioul a prezentat, de asemenea, titlul său pentru această vară, comedia Barbie, o reinterpretare a universului oniric şi roz al celebrei păpuşi blonde, care va fi lansată pe 21 iulie. Actriţa americană Margot Robbie interpretează în acest film rolul păpuşii cu zâmbet neobosit şi măsuri nerealiste, care decide să părăsească lumea sa perfectă şi să evadeze la Los Angeles.

„Toată lumea o cunoaşte pe Barbie, însă ea nu a mai apărut niciodată pe ecran”, a declarat regizoarea Greta Gerwig, explicând că viziunea ei asupra păpuşii a fost influenţată de universul Vrăjitorului din Oz şi de muzica disco.

Warner Bros. propune publicului un film cu Oprah și două cu Timothée Chalamet

Warner finanţează, de asemenea, un remake al flamboaiantului The Color Purple al lui Steven Spielberg. După melodrama sa din 1985, regizorul oferă o nouă versiune a acestui film, care spune povestea unor femei de culoare, victime ale violenţei sexuale şi ale rasismului în America sudistă de la începutul secolului XX.

Lungmetrajul, aşteptat să fie lansat de Crăciun, ia de această dată forma unui musical, după adaptarea de pe Broadway a romanului omonim al scriitoarei Alice Walker, pe care se bazează intriga.

„Factorul muzical este atât de dinamic” încât ar trebui să placă publicului, a promis prezentatoarea Oprah Winfrey, care a coprodus filmul după ce a jucat în primul - o interpretare care i-a adus o nominalizare la Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol secundar.

De asemenea, actorul Timothée Chalamet a prezentat două noi filme Warner în care va interpreta roluri cheie.

În primul rând, Wonka, în care joacă o versiune tânără şi idealistă a ciocolatierului Willy Wonka, creat de scriitorul britanic Roald Dahl. Filmul, a cărui lansare este programată pentru luna decembrie, l-a făcut să „înoate în piscine cu ciocolată adevărată”.

Apoi, a doua parte a filmului Dune, adaptarea lui Denis Villeneuve a romanului SF cult al lui Frank Herbert. Pelicula urmează să fie lansată în noiembrie, cu Austin Butler, Lea Seydoux, Christopher Walken şi Florence Pugh în distribuţie.

Ce filme cu supereroi DC vor apărea în curând în cinematografe

Warner a profitat, de asemenea, de această prezentare pentru a-şi prezenta supereroii din universul DC Comics.

Studioul are un „plan pe 10 ani” pentru francizele sale, inclusiv pentru Batman şi Superman, a declarat Zaslav. Sub conducerea sa, Warner l-a angajat pe James Gunn de la rivalul Marvel.

Scenaristul şi regizorul Guardians of the Galaxy supervizează acum divizia DC Studios şi va regiza Superman: Legacy, programat pentru 2025. Deşi supereroii din universul DC sunt populari, filmele s-au confruntat recent cu diverse probleme de producţie şi schimbări de distribuţie şi au de suferit din cauza concurenţei, date fiind recordurile de încasări obţinute de Marvel.

În acest an, Warner urmează să lanseze The Flash, Blue Beetle şi o a doua parte din Aquaman, supereroul său subacvatic.

Filmele au fost produse înainte de fuziune, însă ar trebui să permită o tranziţie „perfectă” către noul plan elaborat de studio începând cu 2024, a dat asigurări James Gunn.

Ca întotdeauna, poți găsi mai multe informații noi din lumea filmelor și serialelor, dar și alte știri interesante, în rubrica Nerd Alert de weekendul acesta: