Prima lună de iarnă se anunță una interesantă pe Netflix, care va lansa luna aceasta un serial în care Vlad Țepeș se confruntă cu sultanul Mahomed Cuceritorul, noua serie spin-off „The Witcher”, o poveste clasică în adaptarea unui regizor emblematic, plus alte filme ce promit.

NetflixFoto: Nicolas Maderna / Dreamstime

Altfel spus, este vorba de sezonul 2 al seriei istorice Rise of Empires: Ottoman a cărui acțiune va continua cu evenimentele de după cucerirea Constantinopolului de către Mahomed Cuceritorul și în care personajul lui Vlad Țepeș va juca un rol central; Blood Origin, miniseria prolog inspirată de universul The Witcher al scriitorului polonez Andrzej Sapkowski ce va spune povestea apariției primului vânător de monștri; Pinocchio, filmul animat al aclamatului regizor mexican Guillermo del Toro care își pune amprenta inconfundabilă asupra clasicei povești pentru copii.

La acestea se adaugă, printre multe altele, Glass Onion, sequel-ul filmului Knives Out lansat în urmă cu 3 ani și în care Daniel Craig va reveni în rolul detectiului Benoit Blanc alături de o distribuție stelară; Money Heist: Korea - Joint Economic Area Part 2, continuarea serialului sud-coreean inspirat de La casa de papel, unul dintre primele seriale-hit ale Netflix; White Noise o comedie neagră cu Adam Driver într-o poveste ce va stârni probabil amintiri nu tocmai plăcute despre lockdown-urile din pandemie; sezonul 3 al Emily in Paris, un serial care la rândul său nu a fost lipsit de controverse.

Uite, deci oferta completă a Netflix în ultima lună a lui 2022.

Titlurile propuse de Netflix pentru luna decembrie

Guillermo del Torro's Pinocchio (din 9 decembrie)

Cineastul distins cu premiul Oscar Guillermo del Toro și legendarul Mark Gustafson, maestru premiat al tehnicii stop-cadru, reinventează povestea clasică despre celebra marionetă de lemn, semnată de Carlo Collodi. Este vorba despre un tur de forță fantastic, în care Pinocchio pornește într-o aventură prin diverse lumi și care dezvăluie puterea dătătoare de viață a dragostei.

Glass Onion: A Knives Out Mystery (din 23 decembrie)

Benoit Blanc revine pentru a dezlega misterul unei noi povești polițiste semnate de Rian Johnson. În această nouă aventură, îndrăznețul detectiv apare în mijlocul unei luxoase proprietăți private aflate pe o insulă din Grecia, însă nu se știe cum și de ce a ajuns acolo, acesta fiind doar primul dintre nenumăratele puzzle-uri care așteaptă să fie rezolvate.

Blanc face curând cunoștință cu un grup pestriț de prieteni care s-au adunat la întâlnirea lor anuală, la invitația miliardarului Miles Bron. Așa cum se întâmplă în cele mai reușite povești polițiste, fiecare personaj ascunde propriile secrete, minciuni și motivații.

Atunci când unul dintre membrii grupului este ucis, toți ceilalți devin suspecți.

The Witcher: Blood Origin (din 25 decembrie)

Cu acțiunea plasată într-o lume a elfilor, cu 1200 de ani înaintea evenimentelor din The Witcher, Blood Origin va spune o poveste demult uitată, despre șapte proscriși ce s-au unit pentru a lupta împreună împotriva unei forțe de neoprit, care le-a luat totul.

Aventura lor însângerată dă naștere primului vânător de monștri, într-un conflict care duce la Conjuncția Sferelor, momentul decisiv în care lumile monștrilor, oamenilor și elfilor s-au contopit, formând un singur univers.

Seriale difuzate de Netflix în decembrie

Firefly Lane: Sezonul 2 Partea 1 (din 2 decembrie)

Niciun obstacol nu este prea mare pentru prietenia de o viață dintre Kate și Tully. Ar putea însă o greșeală să le despartă pentru totdeauna?

My Unorthodox Life: Sezonul 2 (din 2 decembrie)

Tensiunile ating apogeul în procesul de divorț al Juliei, Batsheva și Miriam fac pași importanți în iubire și în carieră, iar Aron rezistă presiunilor de laicizare.

I Hate Christmas (din 7 decembrie)

După ce-și minte familia că are un iubit, o soră medicală singură începe să-și caute cu disperare un partener pentru Crăciun, care va sosi peste 24 de zile.

CAT (din 9 decembrie)

Trăind în anonimat, un fost informator al poliției e chemat să se infiltreze într-un imperiu al drogurilor, dar descoperă o legătură periculoasă cu trecutul său sumbru.

Dream Home Makeover: Sezonul 4 (din 9 decembrie)

Visul continuă! De la camera cu perete de escaladă la renovarea unei rulote de lux, Shea și Syd continuă să livreze spații ireale pentru familii reale.

Money Heist: Korea - Joint Economic Area Part 2 (din 9 decembrie)

Niște hoți ocupă monetăria din Coreea reunificată. Cum în interior există ostatici, poliția trebuie să oprească hoții, dar și pe misteriosul personaj din spatele jafului.

Behind Every Star (din 13 decembrie)

Personalitățile dificile și politicile de birou le dau bătăi de cap agenților de la o firmă de impresariat, care se străduiesc să-și pună în valoare clienții celebri.

Glitter (din 14 decembrie)

În Polonia anului 1976, la Sopot, trei femei hotărâte se confruntă cu schimbările sociale și politice, pe fondul căutării independenței, autonomiei financiare și iubirii.

Paradise PD: Partea 4 (din 16 decembrie)

Fără o poliție funcțională, orașul este amenințat de miliardari intriganți, artiști răzbunători, AI trădătoare și altele.

Summer Job (din 16 decembrie)

Zece concurenți din generația Z pleacă într-o vacanță de vis. Însă, pentru șansa de a locui într-o vilă de lux și a câștiga 100.000 EUR, trebuie să lucreze cu adevărat.

Emily in Paris: Sezonul 3 (din 21 decembrie)

La un an după mutarea la Paris unde o aștepta slujba de vis, Emily se trezește la o răscruce în carieră și dragoste și trebuie să decidă încotro se va îndrepta.

Alice in Borderland: Sezonul 2 (din 22 decembrie)

Jocurile sunt mai înverșunate, această lume este mai sălbatică și mai crudă. Va reuși Arisu să revină oare în lumea reală? Și va merita oare tot ce a pierdut?

Treason (din 26 decembrie)

Viitorul promițător al unui agent MI6 se răstoarnă complet după ce revederea cu o spioană rusă îl obligă să-și reevalueze întreaga existență.

The Circe: Sezonul 5 (din 28 decembrie)

Opt jucători noi își creează profiluri pentru a mirosi șarlatanii, a forma prietenii și a profita la maximum de noile ocazii din a cincea călătorie în jurul Cercului.

Rise of Empires: Ottoman - Sezonul 2 (din 29 decembrie)

„După cucerirea Constantinopolului, sultanul Mahomed al II-lea își consolidează puterea, dar un conducător din Țara Românească amenință să-i doboare imperiul”, afirmă descrierea oficială a Netflix.

În parte serial dramatic, în parte documentar, primul sezonul al Rise of Empires: Ottoman a fost lansat în 2020 și a atras numeroși fani din partea noastră a Europei, dar nu numai. Deși Netflix nu a oferit foarte multe informații despre sezonul 2, trailerul lansat pentru acesta este cât se poate de sugestiv și îl putem vedea pe actorul român Daniel Nuță în rolul lui Vlad Țepeș:

Filme noi pe Netflix înainte și după Crăciun

Troll (din 1 decembrie)

O explozie trezește un trol antic în munții Norvegiei, iar autoritățile trimit un paleontolog neînfricat să împiedice prăpădul.

Lady Chatterley's Lover (din 2 decembrie)

Lady Chatterley, o aristocrată căsătorită, dar nefericită, începe o aventură toridă, îndrăgostindu-se de paznicul de vânătoare de pe domeniul soțului ei.

Warriors of Future (din 2 decembrie)

Pământul e lovit de un meteorit pe care se află o plantă distructivă, iar o brigadă sinucigașă are doar câteva ore ca să-și salveze orașul de la distrugerea totală.

Burning Patience (din 7 decembrie)

Un tânăr devine poștașul lui Pablo Neruda și se implică într-o lume care îi alimentează dorința de a deveni poet și de a o atrage pe femeia visurilor sale.

Bardo, False Chroniche of a Handful of Truths (din 16 decembrie)

Un jurnalist și documentarist apreciat face o călătorie onirică introspectivă ca să se împace cu trecutul și prezentul, dar și cu originea sa mexicană.

Roald Dahl's Matilda the Musical (din 25 decembrie)

O fetiță extraordinară, cu o minte ascuțită și o imaginație debordantă, ia atitudine pentru a-și schimba povestea, iar rezultatele sunt spectaculoase. Iat-o pe Matilda!

7 Women and a Murder (din 28 decembrie)

Când capul familiei este ucis, șapte femei, fiecare având motive ascunse, rămân prinse într-un conac și încearcă să rezolve misterul crimei.

White Noise (din 30 decembrie)

O familie americană are parte de conflictele de zi cu zi și analizează mistere universale precum dragostea, moartea și fericirea într-o lume dominată de nesiguranță.

Ca întotdeauna, poți găsi mai multe vești din lumea filmelor și serialelor, dar și alte știri interesante, în rubrica Nerd Alert de weekendul acesta: