Ministrul ucrainean al Culturii a trimis Netflix o plângere în care reclamă drept ”jignitoare” apariția în serialul ”Emily in Paris” a unui personaj feminin de origine ucraineană, relatează BBC News. Faptul că personajul interpretat de actrița ucraineană Daria Panchenko fură haine dintr-un magazin de lux din Paris este considerat drept jignitor la adresa imaginii țării, acuză oficialul de la Kiev.

Emily in Paris, sezonul 2 (captura de ecran)Foto: Hotnews

”Emily in Paris” este un serial produs de Netflix, rolul principal revenind actriței americane Lily Collins care interpretează o tânără venită la Paris în interes de serviciu.

În ultima serie care a fost lansată la sfâștiul anului trecut, Emily este trimisă de firma la care lucra la cursuri de limba franceză, unde se împrietenește cu Petra, o femeie din Ucraina.

Într-una dintre plimbările prin capitala Franței, cele două intră într-un magazin de lux și probează mai multe ținute vestimentare, iar Petra fuge din magazin cu hainele, incident care face ca relația de amiciție dintre cele două să ia sfârșit.

Scandalos și jignitor

Oleksandr Tkachenko, ministrul culturii, a descris imaginea caricaturală în care este descrisă Petra drept ”jignitoare” la adresa Ucrainei.

Petra, interpretată de actrița Daria Panchenko, este prezentată nu doar ca hoață, dar și ca o femeie cu gusturi îndoielnice (serialul gravitează în jurul modei –n.red), care se teme să fie deportată.

"În Emily in Paris, avem o imagine caricaturală a unei femei din Ucraina, imagine care este inacceptabilă. Mai mult, este jignitoare”, a scris Tkachenko pe platforma Telegram. "Așa sunt văzuți ucrainenii afară?”, a adăugat el, potrivit BBC.

Cu toții ne-am dori să fie din Moscova

Potrivit presei din Ucraina, Tkachenko a trimis Netflix o scrisoare în care reclamă acest lucru.

Unul dintre cetățenii ucraineni care trăiește la Paris a fost de acord cu protestul ministrului culturii. Femeia a scris pe Instagram că modul în care este portretizată Petra este ”rușinos și scandalos”. Postarea a înregistrat 75.000 de aprecieri.

Alți internauți au venit în apărarea serialului, printre ei fiind și producătoarea de film Natalka Yakymovych: "Deci, într-un serial TV, personajele negative pot fi orice mai puțin ucraineni? Evident, cu toții ne-am dori ca Petra să fie din Moscova, dar nu întotdeauna obții ceea ce vrei”.

Nu este pentru prima oară când serialul este criticat pentru modul în care descrie diferite naționalități.

Când a fost lansat primul sezon, Emily in Paris a fost criticat în sepcial în Franța pentru că ar promova imagini stereotip despre Paris și despre parizieni.

Francezii sunt descriși ca oameni nepoliticoși care poartă berete și își înșală frecvent partenerii.