​Studioul american Warner Bros. a decis să nu mai lanseze superproducţia „Batgirl”, cu cântăreața și actrița americană Leslie Grace în rol principal, în cinematografe sau pe platformele de streaming, un caz unic în istoria blockbusterelor, relatează revista Variety, citată de News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Proietul, cu un buget de 90 de milioane de dolari, care a fost realizat de Adil El Arbi şi Bilall Fallah („Bad Boys 3”, „Ms. Marvel”), a fost aprobat în 2021 şi trebuia să fie difuzat anul acesta pe HBO Max, platforma de streaming a televiziunii americane care fost lansată oficial și în România în data de 8 martie a acestui an.

„Batgirl” fusese făcut special pentru streaming, în speranţa de a atrage abonaţi pe HBO Max. El a fost vârful de lance al unei strategii menite să aducă universul DC în televiziune (sunt planificate mai multe seriale inspirate de „The Batman”).

Această schimbare de strategie este legată de plecarea fostului CEO al WarnerMedia, Jason Kilar, şi de implicarea înlocuitorului său, David Zaslav, care doreşte să concentreze activităţile studioului în cinematografe.

Un alt film - de asemenea aproape terminat - a fost o victimă colaterală a acestei noi strategii: desenul animat „Scoob!: Holiday Haunt”, o continuare a lui „Scoob!” (2020).

Serie de decizii stranii la Warner Bros.

Foarte aşteptat de fanii DC Comics, „Batgirl” urma să aducă în ecran pentru prima oară aventurile acestei supereroine. Decizia este cu atât mai dezamăgitoare întrucât alături de Leslie Grace au jucat Brendan Fraser în rolul antagonistului Firefly şi Michael Keaton care a revenit în costumul lui Batman.

Aceasta nu este prima decizie stranie luată de conducerea noului conglomerat media Warner Bros. Discovery, rezultat în urma fuziunii din luna aprilie a companiilor-mamă care dețin Discovery și HBO Max.

Luna trecută HBO Max a decis să șteargă de pe platforma sa o parte semnificativă a conţinutului original produs în Europa, inclusiv în România.

Pe lângă țara noastră au fost vizate de măsură ţările nordice (Danemarca, Suedia, Norvegia, Finlanda), Europa Centrală, Ţările de Jos şi Turcia.

Printre serialele românești șterse deja de pe HBO Max se numără Hackerville, „Ruxx” și emisiunea de talente de tip reality show „One True Singer”.

În mod și mai bizar, de pe platformă a fost șters sezonul 3 al popularului serial „Umbre”, deși primele două încă sunt disponibile, potrivit Pagina de Media. Se pare însă că lungmetrajele românești nu au fost deocamdată afectate de decizie.

Ca întotdeauna, poți găsi mai multe noutăți din lumea filmelor și serialelor, pe lângă alte știri interesante, în rubrica Nerd Alert de weekendul acesta: