Regizorul Woody Allen, care s-a confruntat cu un val de critici la Hollywood în urma acuzaţiilor de agresiune sexuală formulate de una dintre fiicele lui adoptive, a spus marţi că va filma un nou lungmetraj la Paris în toamna acestui an şi că acesta ar putea fi ultimul din cariera sa, informează Reuters și Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Woody Allen, în vârstă de 86 de ani, a vorbit într-un rar interviu acordat actorului Alec Baldwin despre cariera lui şi despre noua sa carte, „Zero Gravity”, o colecţie de eseuri umoristice.

„O mare parte din entuziasm a dispărut”, a spus Woody Allen, referindu-se la regia de film. „Când făceam un film, intra în cinematografele din toată ţara. Acum, când faci un film, rulează câteva săptămâni într-un cinematograf, poate şase săptămâni sau patru săptămâni, după care ajunge direct în streaming sau pay-per-view... nu este la fel de plăcut pentru mine”, a adăugat cineastul american.

Woody Allen nu a oferit detalii despre următorul lui film, care va fi cel de-al 50-lea din cariera sa. Regizorul, care are în palmares patru premii Oscar, cunoscut pentru pelicule precum „Annie Hall” şi alte comedii, a negat în mod repetat acuzaţiile potrivit cărora şi-ar fi agresat sexual una dintre fiicele adoptive, Dylan Farrow, în 1992.

Controversele legate de Woody Allen

Multe celebrităţi şi persoane cu funcţii de conducere de la Hollywood s-au distanţat de Woody Allen după ce mişcarea #MeToo a luat un avânt global în 2017 şi a adus în atenţia opiniei publice comportamentele sexuale nepotrivite.

HBO a reluat tema acuzaţiilor formulate împotriva celebrului cineast în miniseria TV „Allen v. Farrow” (2021) despre care Woody Allen a spus că „nu caută adevărul”.

Alec Baldwin, care a jucat în trei dintre filmele lui Woody Allen, nu a deschis acest subiect în timpul interviului, transmis live pe pagina de Instagram a actorului. Duminică, Alec Baldwin a scris pe Instagram că „nu îl interesează câtuşi de puţin părerile şi postările evlavioase” referitoare la interviul pe care urma să îl realizeze luni cu Woody Allen.

Cel mai recent film al lui Alec Baldwin, „Rust”, s-a încheiat tragic după ce arma de recuzită din mâna actorului, care conţinea muniţie reală, s-a descărcat şi a provocat moartea directoarei de imagine Halyna Hutchins.

Alec Baldwin a declarat ulterior că el nu a apăsat pe trăgaci şi s-a declarat „cu inima frântă” în urma incidentului.

Poți găsi mai multe știri și povești interesante din lumea filmelor și serialelor în ediția specială a rubricii Nerd Alert de weekendul acesta: