Rezultatele obtinute de elevi in sesiunea iunie-iulie a Bacalaureatului 2011 au fost afisate, iar Ministerul Educatiei a anuntat ca promovabilitate la nivel national este de 44.47%, inainte de solutionarea contestatiilor. In mai multe licee din tara, toti candidatii au picat BAC-ul. Potrivit calendarului examenelor, luni, 4 iulie, se depun contestatiile intre orele 08:00 - 12:00, iar solutionarea acestora se va realiza in perioada 5 - 7 iulie.

Centrul National de Evaluare si Examinare a finalizatcentralizarea a 100% din rezultatele examenului national de Bacalaureat din anul scolar 2010-2011. Procentul de promovabilitate la nivel national este de 44.47%, inainte de solutionarea contestatiilor.

Bucuresti: promovabilitate de aproximativ 40%

Promovabilitatea de la examenul de bacalaureat in Capitala inainte de depunerea contestatiilor este de aproximativ 40%, informeaza Agerpres.In 2010, promovabilitatea la nivelul Capitalei a fost de 59%, cu 17 procente mai mica decat in 2009.

Arad: Promovabilitate de 36,43%

Promovabilitatea in judetul Arad, inainte de solutionarea contestatiilor, este de 36,43%, in acest an existand licee cu un singur candidat promovat. In 2010, promovabilitatea a fost de 86,38%, potrivit Mediafax. Conducerea ISJ Arad afirma ca acest rezultat este cel mai slab inregistrat vreodata in judet. In aceasta sesiune a bacalaureatului, 23 candidati din Arad care au copiat sau care au fost prinsi cu telefoane mobile au fost eliminati din examene.

Arges: Promovabilitate de 36,42% /In patru licee niciun candidat nu a trecut

Promovabilitatea la examenul de bacalaureat este de 36,42% in judetul Arges, iar la patru unitati de invatamant niciun candidat nu a obtinut medii de trecere. Inspectorul scolar general, Gabriel Bratu, a declarat ca din cele 43 de unitati de invatamant din judet, 25 inregistreaza promovabilitate sub zece la suta, potrivit Mediafax. In 2010, promovabilitatea in jdetul Arges la examenul de bacalaureat a fost de 61,6 la suta.

"Unitatile de invatamant unde s-a inregistrat promovabilitate zero sunt Grupul Scolar din orasul Stefanesti, unde s-au prezentat 77 de elevi la bacalaureat, toti fiind respinsi, Grupul Scolar Stalpeni, cu 107 elevi respinsi, Grupul Scolar Agricol din orasul Costesti, cu 110 elevi respinsi, si Liceul Tehnic de Protectie a Mediului din Pitesti, o unitate de invatamant particulara unde s-au prezentat 21 de absolventi, toti fiind respinsi. La Grupul Scolar Stefanesti nu este o surpriza in conditiile in care anul trecut a avut promovabilitate la bacalaureat 0,9 la suta, iar acum are zero", a declarat profesor Gabriel Bratu.

Bistrita-Nasaud: Mai putin de 42% dintre elevi au promovat bacalaureatul

Mai putin de 42% dintre elevii care au sustinut anul acesta examenul de Bacalaureat in judetul Bistrita-Nasaud au reusit sa obtina medii peste 6, potrivit datelor comunicate de catre Inspectoratul Scolar Judetean. Astfel, din cei 3.447 de elevi prezenti la Bacalaureat, doar 1.445 au fost declarati reusiti, ceea ce reprezinta un procent de 41,92%. Mai mult, 50% dintre candidati au avut medii sub 5.

Cei mai multi elevi care au promovat, si anume 931, au medii intre 6 si 7,99, alti 335 au obtinut intre 8 si 8,99, iar restul de 179 au medii intre 9 si 9,99, nefiind inregistrata nicio medie de 10.

Statistica pe licee arata ca sase dintre aceste unitati de invatamant au avut o rata de promovare de sub 10% - Grupul scolar de servicii Bistrita (3,13%), Grupul scolar Feldru (3,86%), Grupul scolar 'Henri Coanda' Beclean (4,41%), Grupul scolar agricol Bistrita (6,06%), Grupul scolar forestier Bistrita (6,84%), Grupul scolar Telciu (8,59%).

Cea mai mare rata de promovare s-a inregistrat la Colegiul national 'Liviu Rebreanu' Bistrita - 97,71%, urmat de Liceul de arte plastice Bistrita - 90,74% si Colegiul national 'George Cosbuc' Nasaud - 90,23%. La examenul de bacalaureat din acest an s-au inregistrat 120 de absente si patru elevi care au fost eliminati pentru tentativa de copiere.

Bihor: Promovabilitate de 50,38%

Promovabilitatea la examenul de bacalaureat este de 50,38% in Bihor. In judet nu a fost obtinuta nicio medie 10. Dintre candidatii care s-au prezentat la examen in judetul Bihor, au fost eliminati 13, pentru frauda sau tentativa de frauda, potrivit Mediafax. La singurul liceu particular din Oradea, "Henri Coanda", promovabilitatea a fost de doar 15,69 la suta. Promovabilitatea pe judet in 2010 a fost de 87,48% si in 2009 a fost de 87,60%.

Botosani: Promovabilitate de 56%

Doar unul dintre cele 28 de licee din judetul Botosani a inregistrat o rata de promovabilitate de 100% la prima sesiune a examenului de bacalaureat din acest an, potrivit datelor prezentate de Inspecoratul Scolar Judetean. Statisticile arata ca toti cei 20 de elevi ai Seminarului Teologic Liceal Ortodox 'Sfantul Ioan Iacob' Dorohoi au fost declarati admisi, transmite Agerpres.

Pe locul al doilea in clasamentul ratei promovabilitatii se afla Colegiul National 'Mihai Eminescu', ai carui elevi au promovat in procent de 99,53% bacalaureatul. Singurul care a fost respins este un elev care a fost prins copiind si a fost eliminat din examen. Pe locul al treilea s-a situat Colegiul A.T. Laurian cu o promovabilitate de 96,55%.

La popul opus, cea mai scazuta rata de admitere, 6,32%, a fost inregistrata la Grupul Scolar de Industrie Usoara, unde din totalul celor 295 de elevi inscrisi la examen doar 18 au fost declarati admisi. La Grupul Scolar 'Petru Rares' doar patru din cei 63 de absolventi de clasa a XII-a au trecut bacalaureatul, ceea ce sa facut ca procentul de promovabilitate sa fie de doar 6,56%.

La nivelul judetului Botosani, promovabilitatea a fost de 56%. In 2010, promovabilitatea la nivel judetean a fost de 82%, iar in 2009 de 97%.

"Procentul este mult sub asteptarile noastre. Ne-am fi dorit ca nivelul de pregatire al elevilor sa fie mai bun, dar acestea sunt adevarurile dureroase ale unui examen corect. Putem pune rezultatele pe seama trecerii prin liceu intr-un mod superficial", a declarat seful ISJ, Alexandrina Ada Macovei, citata de Agerpres. Aceasta sustine ca si familia, dar si sistemul de invatamant au partea de responsabilitate pentru promovabilitatea scazuta la bacalaureat.

Brasov: Promovabilitate de 45,89%

Promovabilitatea din judetul Brasov este de 45,89%, inainte de contestatii. Pe parcursul probelor scrise ale examenului de bacalaureat, opt candidati au fost eliminati pentru ca au fost prinsi cu telefoane mobile sau cu copiute, potrivit Mediafax.

Buzau: Peste 1.800 de absolventi, respinsi la examenul de bacalaureat

In judetul Buzau, 53,20% din cei 4.148 de absolventi au luat examenul de bacalaureat, cu 15 la suta mai putini decat anul trecut. "1.836 de absolventi au fost respinsi din cei 4.148 inscrisi, sase au fost eliminati, iar 212 nu s-au prezentat", a declarat pentru Agerpres inspectorul general al Inspectoratului scolar judetean Buzau, Florina Stoian.

Potrivit sursei citate, "anul trecut procentul de promovabilitate a fost de 68%, dar anul acesta, datorita celor 118 camere web instalate in circa o treime din salile centrelor de examen, posibilitatile de fraudare au fost mult mai reduse".

Cluj: Promovabilitatea la Bacalaureat este de 54,07%

Promovabilitatea la examenele sustinute de elevi in sesiunea iunie-iulie a Bacalaureatului 2011 este 54,07% in Cluj, inainte de depunerea si solutionarea contestatiilor. Procentul este cu aproximativ 10% mai mic in sesiunea iunie-iulie 2011, comparativ cu anul trecut, potrivit CityNews.ro.

Constanta: promovabilitate de 57,6%

Gradul de promovabilitate la BAC in judetul Constanta este de 57,6%, inainte de solutionarea contestatiilor. In 2010, acesta a fost de aproape 79%, potrivit Agerpres. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean Constanta, Gabriela Costea, a anuntat ca, la cele 26 de centre de examinare din judet, promovabilitatea variaza intre 0%, situatie inregistrata la Grupul Scolar Ostrov, unde circa 130 de elevi nu au luat examenul, si 100%, Colegiul National Mircea cel Batran Constanta fiind singurul centru unde toti absolventii de liceu au obtinut note de trecere.

Covasna: Promovabilitate de 44,29%

Procentul de promovabilitate la examenul de bacalaureat este, in judetul Covasna, de 44,29%, inainte de contestatii. La sesiunea din vara anului trecut, examenul era promovat de 72,12% dintre candidati, transmite Mediafax. Potrivit sefului Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Covasna, Keresztely Irma, cele mai mari procente de promovabilitate - 91,59, respectiv 89,91 - s-au inregistrat la Liceul Teoretic "Mikes Kelemen" si la Liceul Teoretic "Szekely Miko" din Sfantu Gheorghe, iar cele mai mici - 0,99, respectiv 1,25 - la Grupul Scolar Agricol si de Industrie Alimentara "Gaman Janos" si la Grupul Scolar "Puskas Tivadar", tot din Sfantu Gheorghe.

Dolj: Promovabilitate de 39,74%

39,74% dintre elevii din judetul Dolj inscrisi la bacalaureat au promovat examenul. Anul trecut, promovabilitatea a fost de 67%, potrivit datelor oferite de Inspectoratul Scolar Judetean. Cele mai bune rezultate s-au inregistrat la Colegiul National "Carol I", Colegiul National "Fratii Buzesti" si Colegiul National "Elena Cuza", toate din Craiova. La polul opus se situeaza Colegiul Tehnic "Stefan Milcu" Calafat, Grupul Scolar Industrial "C.N.Plopsor" din Plenita si Centrul Scolar "Beethoven" din Craiova.

Galati: Promovabilitate de aproximativ 30%

Aproximativ 30% dintre cei peste 5.200 de candidati inscrisi in concurs au promovat examenul de bacalaureat, dupa afisarea primelor rezultate oficiale.

Potrivit statisticii privind promovabilitatea pe licee, postata de Inspectoratul Scolar Judetean Galati, in niciunul dintre cele 35 de licee sau grupuri scolare nu s-a inregistrat o promovabilitate de 100% si in nici una din aceste unitati de invatamant nu a existat un grad de promovabilitate zero.

Cele mai slabe procente la gradul de promovabilitate s-au inregistrat la Grupul Scolar Ovid Caledoniu, 1,11% si Liceul Particular Concord, 1,12%, ambele din Tecuci, in conditiile in care in 2010 obtinusera 25,64%, respectiv 30%.

Gorj: Promovabilitate de 34,94%

Niciun elev care au sustinut bacalaureatul la Grupul Scolar din comuna Bustuchin nu a promovat aceasta sesiune a examenului. Potrivit Agerpres, la nivelul judetului Gorj procentul de promovabilitate al bacalaureatului este de 34,94%, mai mic cu circa 19 procente comparativ cu datele inregistrate la sesiunea din vara a anului trecut. Cel mai mare procentaj al promovabilitatii a fost obtinut la Colegiul National 'Ecaterina Teodoroiu' din Targu-Jiu (97,13%), iar cele mai slabe au fost inregistrate la centrele din Tismana (2,67%), Barsesti (3,16%) si Pestisani (3,6%).

Harghita: Rezultatele la bacalaureat sunt reale si echilibrate, spune seful ISJ

Procentul de promovabilitate la Bacalaureat in Harghita este de 64.03%. Seful Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ), Ferencz Salamon Alpar, a declarat pentru Agerpres ca rezultatele sunt corecte si echilibrate. Datele statistice arata ca in Harghita s-au inscris la bacalauareat 3484 de candidati si s-au prezentat la examen 3434, din care doi au fost eliminati pentru ca au fost prinsi copiind.

2199 dintre candidatii harghiteni au fost declarati admisi, iar 1233 nu au reusit sa obtina medie de trecere, procentul de promovabilitate fiind de 64.03 la suta, fata de 72.08 la suta, cat a fost anul trecut. Ferencz Salamon Alpar a declarat, duminica, pentru AGERPRES, ca elevii harghiteni au intampinat probleme mai mari la limba romana si la fizica, unde mediile sunt mai mici.

Hunedoara: Promovabilitate de 39 % la examenul de Bacalaureat

Doar 39 % dintre elevii hunedoreni au promovat, in sesiunea din vara, bacalaureatul, potrivit rezultatelor preliminare centralizate duminica de Inspectoratul Scolar Judetean Hunedoara. La Colegiul Tehnic Agricol 'Alexandru Borza', din orasul Geoagiu, au reusit sa obtina note de trecere numai 6 candidati, dupa ce 111 dintre cei 159 de elevi au fost eliminati din examen pentru ca ar fi copiat la proba de Matematica.

La examenul de Bacalaureat din acest an s-au inscris 5.200 de absolventi de liceu, probele fiind sustinute de 5.050 dintre acestia. Anul trecut, examenul de Bacalaureat a fost promovat de 85 % dintre candidatii din judetul Hunedoara, potrivit Agerpres.

Ialomita: Procentul de promovabilitate la bacalaureat este de 40,2%

Procentul de promovabilitate la examenul de Bacalaureat in judetul Ialomita este de 40,2%, a declarat pentru Agerpres inspectorul general al Inspectoratului Scolar Judetean Ialomita, prof. Ilie Stavar. "Acesta este rezultatul comunicat inainte de contestatii. Este un rezultat real. Ne apropiem de realitate", a spus acesta.

Iasi: Peste 60% din elevi nu au promovat BAC-ul

La nivelul judetului Iasi, procentul de promovabilitate inainte de depunerea contestatiilor este de 41,9%. In aceasta sesiune a examinarii de vara a bacalaureatului s-au inscris peste 5.400 de absolventi de liceu, sapte dintre ei fiind dati afara de la examen pentru tentativa de frauda, a declarat pentru Agerpres Sabina Manea, purtatorul de cuvant al ISJ Iasi.

La nivelul judetului Iasi au fost obtinute 12 note de zece, cele mai bune rezultate fiind la Colegiul Emil Racovita, Colegiul Costache Negruzzi si Colegiul National. La Colegiul Emil Racovita din Iasi au fost patru elevi care au obtinut nota 10, in timp ce la Colegiul National din Iasi doar o eleva a obtinut o astfel de nota.

Mehedinti: Elevii de la doua licee din Drobeta Turnu Severin nu au promovat; grad de promovabilitate: 27,5%

Niciunul din cei aproape 300 de elevi de la Liceul agricol Halanga si Colegiul tehnic de transporturi auto din Drobeta Turnu Severin nu a promovat examenul de bacalaureat, a declarat duminica inspectorul general al Inspectoratului Scolar Mehedinti, Emil Mirica. Acestia nu au obtinut o medie de trecere, lucrarile lor fiind evaluate cu note cuprinse intre 1 si 3.

"Gradul de promovabilitate in judetul Mehedinti este de 27,5 %, spre deosebire de anul trecut cand am inregistrat 82,76 %", a precizat Mirica.

Printre unitatile de invatamant cu numarul cel mai mare de elevi promovati se numara Colegiul National Traian - 97,39% si Colegiul National Gh. Titeica - 94,82%.

Mures: Promovabilitate de doar 45,56%

Promovabilitatea la bacalaureat in judetul Mures este de doar 45,56%. La noua unitati scolare, promovabilitatea a fost sub zece procente, potrivit Mediafax. La liceul din localitatea Band, niciun elev nu a luat examenul. Cele mai dificile probe s-au dovedit cele de matematica - peste 50 la suta din candidati respinsi - si limba romana.

Neamt: Liceu cu promovabilitate zero la bacalaureat

Niciun absolvent al Grupului Solar 'Ion Ionescu de la Brad' din Horia nu a promovat examenul de bacalaureat. Luminita Georgeta Varlan, inspector scolar general al judetului Neamt, a declarat pentru Agerpres ca o echipa de inspectori va declansa o ancheta la unitatea de invatamant pentru a constata cauzele care au condus la aceasta situatie.

"Va fi o verificare a activitatii manageriale si o verificare, la inceputul anului scolar, cu privire la continutul actului didactic. Vom vedea si care este media cu care s-a intrat in liceu, pentru ca nu se justifica activitatea unor oameni timp de patru ani de zile. Statul a platit inutil niste oameni, cel putin asa pare", a declarat inspectorul scolar general Luminita Georgeta Varlan.

Procentul de promovare a examenului de bacalaureat in judetul Neamt este, anul acesta, de 44,5 la suta, aproape la jumatate fata de anii trecuti, potrivit sursei citate. "Toleranta noastra in raport cu frauda a fost zero. Doi ani de zile am incercat sa daram un asa-zis sistem performant. Ministerul a dat semnalul foarte clar de toleranta zero. Si a fost o explozie la nivel national. Este clar ca sistemul acesta care isi dovedise in timp eficienta pentru candidati si unii colegi nu mai putea fi daramat prin implozie, ci prin explozie", a adaugat inspectorul scolar general al judetului Neamt.

La examenul de Bacalaureat s-au inscris aproape 4.900 de candidati, din care au fost eliminati, pe parcursul probelor, din cauza fraudarii, 24 de candidati. Daca anul trecut promovabilitatea a fost de aproape 80 la suta, anul acesta au promovat bacalaureatul doar 44,5 la suta dintre candidati.

Olt: Promovabilitate de 54,26%, mai multi candidati respinsi la liceele tehnice

Promovabilitatea la examenul de bacalaureat in judetul Olt este de 54,26%, potrivit inspectorului scolar general adjunct al ISJ Olt, Geanina Parvu, care considera rezultatele de anul acesta fiind determinate si de vigilenta crescuta a supraveghetorilor.

Inspectorul scolar Geanina Parvu a afirmat ca rezultatele sunt mult mai slabe decat anul precedent, dar ele reflecta si faptul ca elevii nu au mai fost tentati sa copieze din cauza sanctiunilor drastice, iar cadrele didactice care au supravegheat desfasurarea examenelor au fost foarte vigilente, in conditiile in care in judet nu au fost camere video de supravegehere in sali.

Cele mai slabe rezultate au fost, conform reprezentantului ISJ Olt, la unitatile de invatamant cu profil tehnic si cele mai bune rezultate s-au inregistrat la liceele teoretice.

In judet nu sunt unitati de invatamant unde niciun elev sa nu fi promovat examenul, dar nici licee cu proportie de promovabilitate de 100%. In toate unitatile proportia de promovabilitate a fost mai mare de 10%.

In 2010 promovabilitatea la bacalaureat a fost de aproape 80 de procente, iar in 2009 au promovat bacalaureatul din prima sesiune circa 90% dintre candidati.

Suceava: Promovabilitate de 65,03%

Promovabilitatea la BAC in judetul Suceava este de 65,03%, cu aproape 20 de procente mai putin comparativ cu sesiunea din vara anului trecut (87,39% in 2010). Potrivit statisticilor intocmite de Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Suceava si citate de Mediafax, la examenul de bacalaureat din acest an s-au inscris 7.342 de candidati si s-au prezentat 7.147, din care cinci au fost eliminati pentru frauda la proba scrisa de limba si literatura romana.

Din totalul candidatilor care au promovat examenul de bacalaureat, 30,25 la suta au obtinut note intre 6 si 6,99, 30,9 la suta - note intre 7 si 7,99, 27,62 la suta - note intre 8 si 8,99, iar 11,23 la suta au luat note intre 9 si 9,99. Niciun candidat din judet nu a promovat examenul cu nota 10.

Teleorman: Promovabilitate de 46%

46% din cei aproximativ 3.200 de candidati din judetul Teleorman au promovat examenul de bacalaureat, in comparatie cu nivelul de 67% inregistrat in vara anului trecut. Seful Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Teleorman, Constantin Amarie, a declarat pentru Agerpres ca "promovabilitatea este la cota asteptarilor, exprimand interesul scazut al absolventilor de liceu fata de un asemenea examen deosebit din viata lor".

Ca si in anii trecuti, rezultate foarte slabe s-au inregistrat la licee cu profil tehnic sau din mediul rural. De pilda, la Grupul Scolar Auto din Rosiorii de Vede un singur candidat din circa 100 a obtinut nota de trecere, in timp ce la Olteni si Draganesti Vlasca sunt cate zece elevi admisi.

Valcea: 54,41% promovabilitatea la examenul de Bacalaureat

Procentul de promovabilitate in sesiunea iunie-iulie a examenului de Bacalaureat 2011 este, in judetul Valcea, de 54,41%. "Din cei 4.749 de elevi care au sustinut probele, au reusit sa promoveze examenul 2.584 de candidati, corespunzand unui procent de 54,41%. Asa cum prognozasem, procentul va fi de sub 60% in acest an pe judet", a declarat inspectorul general al ISJ Valcea, prof. Gabriela Ene, pentru Agerpres.

Vaslui: Promovabilitate de 43,27% la Bacalaureat

Procentul de promovabilitate in sesiunea iunie-iulie a examenului de Bacalaureat 2011 este, la nivel judetului Vaslui, de 43,27%. Potrivit Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vaslui, primele trei pozitii in topul celor mai bune rezultate obtinute in aceasta sesiune sunt ocupate de: Colegiul National 'Gh. Rosca Codreanu' Barlad, cu o promovabilitate de 97, 59%, Seminarul Teologic Husi - 94, 12% si Liceul Mihail Kogalniceanu Vaslui - 92, 57%, transmite Agerpres.

Vrancea: Promovabilitate de 38,73%

38,73% dintre absolventii de liceu din judetul Vrancea au promovat BAC-ul din acest an, comparativ 64,1%, procentul inregistrat anul trecut. "Consideram ca intr-o analiza simpla a cauzelor care au condus la aceasta situatie, putem enumera slaba motivatie a invatarii, neimplicarea familiei, lipsa locurilor de munca, grupurile sociale defavorabile dezvoltarii armonioase a personalitatii, diminuarea autoritatii cadrelor didactice, salarizarea neatractiva, schimbarea modelului cultural, abandonarea valorilor traditionale", a declarat profesoara Maria Lupu, inspector scolar general adjunct, citata de Agerpres.

Citeste si:

In 2010, promovabilitatea la prima sesiune a Bacalaureatului a fost de 67,4%, cea mai slaba din ultimul deceniu. Din anul 2000, rata de promovabilitate la examenul de bacalaureat nu a coborat la nivel national sub pragul de 75%.

In 2009, peste 78% dintre elevii care au sustinut examenul de bacalaureat au promovat, dupa solutionarea contestatiilor depuse de candidati. In 2008, procentul exact al candidatilor care au obtinut media minima de promovare, adica 6, a fost de 78,26%, fata de 80,78%, in 2007.

Reamintim ca un numar de 661 de elevi au fost eliminati de la toate probele scrise, in cadrul sesiunii iunie-iulie a Bacalaureatului 2011. Acestia au fost dati afara din examene pentru frauda sau tentativa de frauda, au declarat pentru HotNews.ro reprezentantii Ministerului Educatiei. Numarul elevilor eliminati in aceasta sesiune este dublu fata de cel inregistrat anul trecut, tot in sesiunea iunie-iulie.

Sambata, 127 de lucrari de la bacalaureat ale unor elevi din Caras Severin au fost anulate. Este vorba de lucrari apartinand unor elevi de la Grupul Scolar Auto si Liceul Forestier. S-a dovedit ca lucrarile erau identice. Politia a demarat o ancheta in acest caz.

Tot sambata, 98 de lucrari la proba scrisa de Limba si literatura romana din cadrul sesiunii iunie-iulie a Bacalaureatului 2011 au fost anulate. Candidatii eliminati din BAC au sustinut probele la centrul de examen "Romulus Paraschivoiu" din localitatea Lovrin, judetul Timis.